Gå videre til hovedindholdet

Snart sidste omgang kemo før stråler og operation

Det gik op for mig i dag, at der ikke er længe til mandag. Det går faktisk op for mig hver dag op til behandlingen, når man er lidt diffus, og ikke tænker så meget over det hele tiden. Så kommer det lidt som en overraskelse i løbet af dagene. Mandag er også sidste kemobehandling i denne omgang. Det er lidt underligt at tænke på, at de seks behandlinger allerede snart er overstået. 
Når jeg skriver "denne omgang", så er det fordi jeg ikke rigtig ved endnu hvad der skal foregå. Kun nogenlunde, men ikke i hvilken rækkefølge. 
Jeg ved, at jeg skal:
  • Have stråler i 6 uger
  • Opereres
  • Måske have kemo efterfølgende
Men om det er operation, så stråler og efterfølgende kemo igen, det finder jeg forhåbentlig ud af på mandag. Eller i hvert fald bliver klogere på det - hvis de er blevet klogere på det.

Så hvad skal der ske?
Jeg tror, at jeg skal have stråler først, det er det indtryk jeg har fået af lægerne. Der skal dog gå en rum tid, før man må begynde i den næste behandling. Mine skanninger er sat til 22. maj (jeg når lige præcis at holde fødselsdag hjemme den 21. maj), og der er jo ret lang tid til. Selvom tiden går hurtigt for mig. Efter skanningen skal de så tage endelig stilling til om det er stråler før operationen. Som jeg har forstået det, så kan jeg risikere kemo efterfølgende hvis der skulle sidde lidt tilbage, og det vil kemoen så tage. Eller i hvert fald sørge for at det ikke skal sprede sig eller noget. Så mon ikke jeg skal have det? Det går jeg ud fra, så bliver jeg i hvert fald ikke skuffet. 

Ferie!
At der går næsten en måned, hvor jeg formentlig bliver lige så frisk som jeg er mellem behandlingerne - og forhåbentlig endnu friskere da der er 14 dage ekstra, er jo næsten som at tænke på en ekstra sommerferie i "ferien" aka. sygemeldingen. Det føles næsten underligt at skrive, at jeg glæder mig. Men det bliver varmere ude, og i går sad jeg i tshirt ude i haven og slappede af og William kørte rundt på sin cykel (i sine nye ecco sko han fik i går, som hans forældrene håber på han ikke slider ned på under en uge) ... så hvad er der næsten ikke at glæde sig til, når det kun bliver varmere og hyggeligere?

Ha' det vel
Nick - der nyder det hele :-) 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,