Gå videre til hovedindholdet

Blodeprøvekaos - heldigvis bestilte jeg tid

Alt for mange mennesker får taget blodprøve på én gang!
Okay, folk får selvfølgelig kun taget blodprøver hvis der er behov for det. Jeg havde, som sidste gang, bestilt tid til 9.30 - det var heldigt! Jeg overhørte tilfældigvis, at der var 35 mennesker i kø, så det kunne godt tage lidt tid. Min erfaring siger mig, at det så vil tage 1-2 timer. 

Jeg stiller mig i kø, og når frem til hende der styrer "showet". Hun fortæller at hun godt kan se, at der gået rod i den sidst og der er taget nogle forkerte prøver samt at hun ikke kan se hvilke der skal tages i dag. Hun er nødt til lige at kontakte Aarhus, hvor jeg så kigger på køen bag mig og siger at jeg nok skal ringe til dem, velvidende at der nok er kø. At hun skulle sidde i kø (medmindre hun kan springe den over) gav ikke mening. Kø eller ej i telefonen, så blev køen bag mig også kun længere... Så jeg greb knoglen, eller hvad man kalder en mobiltelefon, og ventede i næsten 20 minutter. De kunne godt se problemet, og bestilte nogle nye prøver. Tilbage i køen med mig!

Der står nu intet mindre end 10-15 mennesker i køen, og jeg stiller mig pænt i rækken. Et par stykker senere, får hun øjenkontakt med mig og jeg får mit blodprøvepapir (det skal man selv havde med ind til hende der stikker) og mit nummer - én foran mig - WIN!

...dog går den fra 34 og lige forbi mit nummer, 35, til nummer 36. Tænker at den nok kommer senere, men går alligevel op til skranken og får at vide, at de ikke ved hvad der er sket, men at jeg bare kan tage plads foran rummet, så kommer jeg ind næste gang. Jeg kommer hurtigt ind og hurtigt ud. Alt i alt har det taget knap en halv time, inklusive de 20 minutter i telefonen. Det er altså smart at man kan bestille tid! I hvert fald for dem der ved det. Da jeg kom ud fortalte Michell at der sad en mand og højlydt brokkede sig over ventetiden samt at jeg bare kunne gå op og komme lige til. Han havde en specialblodprøve og burde komme lige til - hvad en specialblodprøve end er - for sådan var det alle andre steder. Hun grinede lidt inden i, og orkede ikke at fortælle ham, at han da bare kunne have bestilt en tid som de skilter med alle steder.

Mine børn og mig :-)


Ina ser lidt presset ud, og William ville side på begge ben, så det fik han lov til. Udover det, så synes jeg ikke, at I skulle snydes for et billede af mig og mine børn :-) Næste gang kan jeg måske få nogen til at tage et rigtigt familiebillede, hvor vi alle er på.  

Sundhedsplejerske
Så har vi haft besøg af sundhedsplejersken for første gang. Det gik super fint, alt var som det skulle være. Derudover var hun enormt flink og nem at snakke med. Hende skal vi nok få brugt denne gang.

...noget af min begejstring skyldes nok også, at hun så lidt forundret ud da snakken faldt på mig og at jeg fik kemo. Hun troede bare lige jeg havde taget skraberen for jeg så jo så frisk ud og var jo "på". Hun synes i hvert fald det var fedt vi var så afslappede og mente da også at det ville hjælpe til at gøre det hele meget nemmere.

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,