Gå videre til hovedindholdet

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-)

De gode
Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning. Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen.


De dårlige
De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo bedre. Det er kemoen der skal sørge for at dræbe cellerne. Undersøgelsen af knuden viste, at der var overvejende levende celler i den, så det har ikke haft den ønskede effekt. Dette har blandt andet også været grundlaget for deres beslutning om, at jeg ikke skal have mere kemo. At den var skrumpet til halv størrelse var selvfølgelig stadig positivt.

Risiko for tilbagefald
Lægen var meget opmærksom på hvad han skulle sige til os - hvor meget vi gerne ville vide. Vi mærkede relativt stor bekymring fra hans side, for om han kunne risikere at påvirke os. Det er jo ikke alle, der vil have alt at vide. 
Der skal dog mere end lidt dårlige nyheder til at ryste os - mig i hvert fald - så jeg vil bare gerne have så meget at vide som muligt. At unlade informationer gør i mit tilfælde intet godt, for så vil hjernen først køre i fulde omdrejninger. At kende de præcise procentsatser og hvad de ved, er beroligende. 

Der er 5-15 % risiko for at knuden kommer tilbage samme sted.

Der er 40 % risiko for yderligere spredning, hvilket må siges at være ret højt. 

Dette er selvfølgelig kun et estimat, og da det er en sjælden kræfttype, så er der meget der kan påvirke og ændre sig. Der vil derfor også være ekstra skanninger i løbet af kontrolperioden.

Jeg er stadig ved rimelig godt mod. I aften får vi besøg af Mads, Sandi og Ole og så skal der kværnes rester. Til dessert har jeg købt dip, og mon ikke der ryger en ekstra øl ned også, selvom det ikke er måden at tackle mindre dårligt nyt på.

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,