Gå videre til hovedindholdet

Lufttørre i det fri efter hvert toiletbesøg

Jeg kom til at læse lidt nærmere på de papirer jeg havde fået af sygeplejersken i går, da jeg kunne huske der var noget med, at bad skulle tages på en bestemt måde. Der står blandt andet, at jeg skal vaske de ydre kønsdele dagligt med lunkent vand og ph-neutral sæbe. Ved toiletbesøg skal jeg skylle mig med bruser - og hvis dette ikke er muligt, så med vådservietter - og derefter lade mig lufttørre. Der kan også duppes let med et blødt materiale. 

Så efter badet og toiletbesøget i morges, måtte jeg lade mig lufttørre. Jeg er - igen - glad for det ikke er vinter!!!I går var min krop dog ikke helt ladet op efter weekendens (og ugens) strabadser. Jeg lagde mig på sengen omkring kl 14 og sov til kl 16. Det var dog ikke så slemt som lørdag, men luren gjorde at aftenen blev god. Det var heller ikke sådan at jeg ikke kunne sove da vi skulle i seng, for det kunne jeg sagtens. Så jeg måtte have brug for det.

Cremer
Jeg fik en steroidcreme af sygeplejersken i går jeg skal smøre mig i lysken og mellem ballerne med dagligt. Efter 10 minutter skal jeg smøre mig med en uparfumeret fugtighedscreme i lysken og mellem ballerne. Og hofterne. Og lårene. Hvis der er noget jeg hader, så er det at smøre min krop ind i creme. At have fedtet, klamt creme mellem ballerne er bare endnu mere ubehageligt. Og klistret... og fedtet... Men, jeg må jo overgive mig til den gode sag - at skåne min krop (eller lidt faldefærdige tempel, om man vil) - og så smøre mig ind. Jaaah, jeg skal nok, Michell!

Hvilket minder mig om at i går, da jeg skulle smøre mig ind, så har Michell noget Decubal Body Lotion jeg kan bruge. Den synes jeg lugter lidt af solcreme, så jeg stikker "kloen" hen til Michells næse og spørger "synes du ikke den lugter af solcreme?" og kommer så i tanke om - da jeg ser hendes ansigt - at det sidste sted jeg smurte mig ind var mellem ballerne. Så hun synetes egentlig bare den lugtede af røv. Ups!

Stråler
Dagens stråler var overstået på 3 minutter. Reelt set tog det faktisk 15, men i det var også inkluderet at jeg fik svar på dagens spørgsmål, skiftet tøj, anlagt testikel-træk og klædt om igen. Så meget transport for så kort tid i Aarhus...
  • Hvis jeg får feber?
Hvis jeg får feber, så skal jeg ringe ind. Der er ikke noget der kan give feber, og det betyder heller ikke noget for behandlingen at jeg skulle få feber. Hvis det blev så slemt, at jeg ikke ville kunne møde op, så skulle jeg ringe alligeve, for så kunne det være at lægen gerne lige ville se mig.
  • Hvor meget skal smøres ind - og hvor tit?
Jeg skal kun smøre det ind én gang dagligt i steroidcremen. Fugtighedscremen må jeg gerne bruge oftere. Da jeg klagdede min nød i forhold til hvor klamt jeg synes creme er, så gik hun med til at jeg kunne se tiden lidt an. Den del holdte dog kun til jeg sagde det til Michell, så fik jeg strenge ordrer på at smøre mig ind hver dag. Ellers skal jeg smøres ind fra ca. 10 cm ned af lårene og så 10 cm over. Men primært i området omkring lysken og ballerne hvor der er øget pres på huden.

Nybagte boller
Da jeg kom hjem fra stråling kom vores trænings-buddy, Sandi, og var klar på en gåtur. Hende og Mads var lige kortvarigt forbi i går inden aftensmaden, hvor det blev til en lille tur med børnene. I går aftes inden sengetid, så lavede Michell og jeg ølandshvede-boller (hedder de det?!) som dufter mega awesome. De skulle langtidshæve natten over, selvom jeg lettere utålmodig hellere ville have spist dem i går. Men så var der da noget at se frem til.De er lavet nu, og nu venter vi kun på at Sandi kommer tilbage fra at hente sin datter så vi kan få smagt på dem. Så må jeg lige skrive i morgen om de var gode ;-)Vi gik hen og hentede William i dag. En samlet tur på 50 minutter. Det blev til 7.000 skridt.


Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,