Gå videre til hovedindholdet

Panodil mod blæren

Panodil, morfin og tis
Man må sige, at jeg endnu en gang ligger inden for "kurven" i forhold til bivirkninger. De har hele tiden snakket om, at ca. halvvejs i behandlingen begynder man at mærke noget til bivirkningerne af stråleterapien - hvilket for mit vedkommende lige er omkring nu. Lidt vildt egentlig, at jeg allerede er halvvejs.

Lægen sagde ved sidste samtale, at jeg skulle begynde at tage Panodil fire gange dagligt (eller også var det fem), da det er begyndt at svie lidt ved vandladning. 
Jeg tænkte sådan 'ahh, er det nu også nødvendigt, så slemt er det heller ikke', men over weekenden har det kun taget til. Ikke i en sådan grad, at jeg ikke kan gå på toilettet, det er bare ved at genere en hel del. Jeg vil dog ikke undvære dem længere...

Jeg tog derfor springet fredag aften og forsøgte mig med et par Panodil ved sengetid, som jeg af gode grunde ikke mærkede meget til at da jeg ikke tisser om natten. Men det var lige der jeg huskede dem... I går huskede jeg at tage en dosis fra morgenstunden, og wow for en forskel! Lægerne har altså ret i hvad de siger, når de siger at det kan hjælpe. At de så siger, at jeg i starten kan forsøge med Panodil 'mange' gange dagligt, må betyde at de har en forventning om at effekten ikke varer ved. Særligt da hun sagde, at jeg skulle sige til så snart det begyndte at genere mere, for så kunne hun udskrive Morfin. Morfin til at tage svie ved vandladning, så snakker vi vist ikke bare lettere ubehag længere, som det er i kategorien nu ;-) I det mindste, så udskriver de, de store glas Panodil med 300 stk., som koster 58 kr. En æske med 20 stk i håndkøb koster 25 kr. Altså 20 øre mod 1,25 kr. Hvem er det lige for at beskytte, da man bare kan købe tre æsker med 20 stk. i? Eller seks æsker hvis man går i to butikker? Fjollet, hvis I spørger mig. 

Nu er der ikke andet for end at afvente situationen, om hvor mange smerter der kommer til at være. Om jeg skal på morfin-vognen igen.
I forhold til creme, så smører jeg mig stadig. Dog mest med steroidcremen, da jeg ikke mærker stor forskel om jeg bruger fugtighedscremen eller ej. I ny og næ husker jeg den dog.

Hårtab
Jeg er desuden begyndt at have hårtab igen, der hvor strålerne rammer huden. Det ser lidt sjovt ud med en bar plet, nu der trods alt var begyndt at komme lidt hår rundt omkring. I hvert fald der, hvor der var hår før i tiden. 
Jeg har ingen idé om det bliver ved sådan, eller om håret kommet igen. Det er som sådan også lige meget, egentligt, da jeg som regel går med noget der dækker for det. Ligeså med mit ar. 

Ha' det vel
Nick :D 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,