Gå videre til hovedindholdet

Græsallergi. Den dejlige høfeber, gå væk!

Så blev det sol, sommer og dejligt vejr, men med dejligt vejr kommer også... snot, røde øjne, konstante nys og træthed i uoverskuelige mængder. Som I nok kan regne ud, så lider jeg også af allergi for græs.

På positivsiden, så er jeg så langt fra operationen, at det ikke længere gør ondt at nyse. For at nyse, det gør jeg 10-15 gange om dagen og 10 nys af gangen.

Jeg har nyst en lille smule i løbet af den sidste uge, og næsen er så småt begyndt at løbe også, men jeg har ikke forbundet det med høfeberen før i går, hvor vi var til fødselsdag ved moster Lene på landet. Græs i kolloenorme mængder! ...hvilket selvfølgelig betyder snot. Når jeg har pudset næse (igen, igen) - hvilket medfører at jeg begynder at nyse utallige gange - så vælter snottet ud, og jeg kan starte forfra med at pudse næse.
Held i uheld er dog, at vi i familien har fået endnu en "lider" som mig, som havde øjendråber med. Dem fik jeg lov til at få et dryp af, og af en eller anden grund tog det også kløen i næsen og nysene... i hvert fald de fleste af dem.

Så som om, at man ikke har nok at døje med, så tager vi da også lige allergien med også. Den har kemoen desværre ikke gjort noget ved, på samme måde som med maven.

Pulled pork
Sidst vi lavede pulled pork var april 2014, så det må efterhånden være på tide igen, på trods af der er gået lidt mode i at lave det, hvilket ses på alle de færdige produkter der er på markedet. Dette gør dog ikke retten dårligere, så jeg var "tidligt" oppe kl 7:45 og gøre grill, røg og kød klar der har ligget i marinade siden i går.Så efter ca. 10 timer ved 100 grader, så er den 90-93 og klar til at blive spist. Til det hører selvfølgelig hjemmelavet coleslaw og amerikansk barbeque-sauce med coca cola (med amerikansk coca-cola opskrift). I stedet for burgerboller har vi dog valgt "sliders" denne gang, da det er sjovere at lave 4-5 burgere i stedet for 1-2... Det er meget nemmere at lege med mængderne og forholdene i burgeren.

Tissetrang
Jeg er begyndt at mærke mere til bivirkninger ved blæren. En af bivirkningerne er, at blærens elasticitet begrænses - kronisk så vidt jeg husker - hvilket betyder, at jeg hyppigere føler trang til at hælde vandet fra kartoflerne. 
At skulle lidt oftere på toilettet kan jeg sagtens leve med, men det der generer mig mest er, at jeg pludselig skal på toilettet. Jeg kan gå inde i rema og handle og pludselig - 5 sekunder senere - så kan jeg knap holde mig. Og det er ikke fordi jeg nødvendigvis skal tisse særlig meget...

Hygge!
...og så er der ellers dømt hyggesøndag! Jeg har gået hele dagen omkring grillen (med kolde øl i hånden). Seneste påfund var at sende Michell i Rema efter VerdiOkay, hun skulle alligevel hen efter rugbrød og leverpostej, så William har til madpakken i morgen - og jeg kan jo ikke køre, da jeg har drukket - og så kunne hunde passende tage en flaske med hjem. 30 kr?! Så bliver det heller ikke billigere. 

Senere kommer Ole og spiser med.Jeg har længe haft lyst til at grille og stå og drikke øl, og så blev det altså i dag. Så må sygeplejerskerne leve med, at jeg nok har lidt tømmermænd i morgen. Gad vide hvor tit de ser det?

PS. jeg fik også solcreme på i dag...
Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,