Gå videre til hovedindholdet

Min hverdag i billeder

Min dag i billeder. Sådan ser stort set alle hverdage ud for mit vedkommende.

Min morgen starter typisk kl 8.00 med et bad.
Efter badet, så så skal kroppen selvfølgelig smøres ind i steroidcreme og fugtighedscreme. Førstnævnte bliver oftest brugt... ikke så meget fugtighedscremen.
Min udsigt, og korte tur ud til bussen, er rigtig flot. Dejlig og for det meste stille bydel vi bor i. Motorbøller kan nok aldrig helt undgås, desværre - heller ikke selvom der er børn på vejen.
Billetten til toget købes hver morgen på telefonen, som regel når jeg når hen for enden af stien (på billedet ovenover).

På stationen har jeg altid 10-15 minutter, hvor jeg passende kan gribe et pølsebrød eller to. Det er med at have lidt goder at se frem til.

I toget foregår turen næsten altid ved at jeg spiser mine pølsebrød og ser en film. Jeg ser ca. en halv film hver vej, og kan således se én film om dagen i toget. Jeg har også overvejet at læse, men det er bare SÅ meget nemmere at gribe computeren og smække en film på. Især når der nu er gratis internet i toget...I Aarhus går bussen næsten hele tiden, og det er sjældent jeg skal vente på den. Jeg er dog begyndt, hvis jeg er i rigtig god tid, at gå rundt i Aarhus på strøget i stedet for at vente på sygehuset. Ikke mindst får jeg nogle nemme skridt på skridttælleren, jeg får også set lidt af byen.Busstoppestedet foran Skejby, desværre ret langt væk fra kræftafdelingen. Men igen - nemme skridt!Det er servicegangen man kan se i baggrunden, som servicefolkene bruger til at transportere mad, rengøring osv over. Den er lige blevet åbnet, men de er stadig ved at bygge på den. Og male den...
Den skal jeg hen under.Hen for enden af grusstienTil højre, og så er man på kræftafdelingen i Skejby. Det tager ca. 10 minutter at gå turen.Jeg ved ikke om jeg er doven, eller om det bare er blevet til rutine. I hvert fald, så tager jeg elevatoren hver dag, selvom jeg kun skal fra plan 2 til plan 1.Så er der to maskiner man skal tjekke ind på, og det er meget vigtigt at man gør det på begge!
Hvis jeg har timet det hele rigtigt, så er jeg på afdelingen 15-30 minutter før jeg skal have stråler, og så passer det med at jeg kan tømme blæren. For at strålerne skal virke bedst - og færrest bivirkninger - så skal hver eneste strålebehandling ligne de forrige så meget som muligt (eller egentlig "kontrol"-skanningen man fik lavet i starten). Jeg kan ikke huske om jeg lige havde været på toilettet dengang, men i hvert fald, så går jeg på toilettet inden og drikker så efterfølgende både te og vand. Rutine, runine og atter rutine...


Udover vand og te er jeg begyndt at spise panodil fast kl 8, 12, 16 og 20. I dagens anledning skulle jeg i accelerator 4, men ellers er det altid tre'eren jeg er i. Næsten i hvert fald, det sker også at den ikke virker (selvom det kun har været én gang).
Ellers er fast rutine at tage posen med morgenkåbe i rum 11.
Og sådan ser omklædningsrummet ud.Stråler! :-) (Billederne er ikke fra i dag, jeg har meget mere hår nu!)


På en dårlig dag har jeg nået 1900 skridt omkring middag. På en god dag er jeg omkring 4.000. I dag er jeg på 7.900 i skrivende stund (kl 17.30)De bygger stadig på livet løs.
Før omtalte servicegang, og stien hen til busstoppestedet.5 minutter senere... tilbage til Aarhus.
Ofte passer det med, at jeg kan gå hen på børnenes kontor og få en ristet og en cola. Fik jeg sagt, at man skal holde sine rutiner? Hotdogs er en del af mine ;-) Denne er med hjemmesyltede agurker. 
Til dessert hører en sunday med karamel sig til. Specielt for i dag var, at der ikke var nogen ledige pladser, og jeg måtte sidde på gulvet! :-( Det er første gang i de tre uger jeg har fået stråler, så jeg har immervæk sparet næsten 1.000 kr på pladsbilletter der jo koster 30 kr stykket... at sidde på gulvet får mig ikke til at betale for et sæde. Som regel bliver der også et ledigt (ellers må jeg have krykkerne med fremover).
Der blev selvfølgelig også et klapsæde ledigt. Home sweet home! :-)

Og sådan ser min dag altså ud stort set hver dag. Der er nogle få afvigelser, f.eks. er det ikke altid jeg kan nå min hotdog. Medmindre jeg altså vil hjem en time senere, men det er en hotdog heller ikke værd... Resten er dog det samme hver dag. Det bliver helt underligt når mine rutiner skal stoppe.

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,