Gå videre til hovedindholdet

Strålebehandling udskudt til næste uge

Nu er jeg hjemme igen, allerede kl 13.30. Jeg blev ringet op af en sygeplejerske - eller sekretær - sidst på eftermiddagen i går, at den skanning de havde lavet forlededen, var den stråletekniker der skulle udregne stråler på, ikke tilfreds med. Så der skulle en ny til, og jeg skulle derfor møde op i dag kl 8.00 på Nørrebrogade i bygning 5. Så ville de også forklare nærmere. Den bygning kender jeg efterhånden ret godt, for det er kræftafdelingen. Det kunne jeg dog ikke helt forstå, da de normalt foretager alle skanninger i bygning 6. Men det havde hun jo nok styr på... og det havde hun så også, for det var bygning 5. Hun sagde, at jeg efterfølgende skulle til Skejby og have stråler til middag som planlagt. Ikke særlig meget klogere, kunne jeg kun sige "okay, det gør jeg så".

Tidligt op
Vækkeuret blev sat til kl 05.00, for så kunne jeg lige nå at børste tænder og tage tøj på. Jeg nåede heller ikke mere end det, og så var det ud af døren. Piv koldt, men et fantastisk flot vejr og virkelig dejlig morgen. Klokken er 05.10... Avs for et tidspunkt at stå op på!

Hvad der mødte mig ved busstoppestedet var dog intet mindre end mega hyggeligt. En hare?!

Det må være min grønne jakke og mit stille sind der gjorde, at den rendte lige forbi mig, og stod stille lige foran mig med rejste ører. Det var lidt sjovt :-) 

Skanning
I Aarhus var havde jeg slået ruten ind på telefonen, og det hele passede med at jeg kun skulle gå to minutter. Det passede også med, at jeg skulle gå to minutter for at være ved Nørrebrogade - der var nærmere ti minutters gang hen til bygning 5 fra der hvor jeg stod af bussen. Allerede da jeg ankom til bygning 5 var jeg jo næsten helt færdig, foruden at jeg var ved at falde om af træthed... Godt jeg har taget morfin med ;-)


I venteværelset nåede jeg at vente i 20 minutter, hvor jeg ellers bare sad og så How It's Made på youtube. Det er rigtig god tidsfordriv... og så sluger det en helt masse data, hvis man glemmer at tilslutte sig deres trådløse internet. Ups!

Ellers forløb skanningen fint. Først og fremmest, så fik jeg forklaring på, hvorfor jeg skulle have en ny skanning - det ville de nemlig ikke sige i telefonen. Grunden var, at min pung var i vejen, kort og godt. Hævelsen i låret og sårets placering gjorde, at den kom for tæt på, så den skulle rykkes til side, men når man rykker den til side, så trækker man også i huden og så skal der nye billeder til. Det hele skal passe på millimetermål hver gang. Jeg ved dog ikke hvorfor de ikke ville sige sådan noget over telefonen.

Jeg fik også at vide, at efter skanningen skulle jeg op og snakke med Akmal, min læge. Dog ikke om hvad. Det tænkte jeg ikke mere over på det tidspunkt.

Derudover fik jeg mødt ham 'nørden' der skal stå for strålerne. Han var super flink, men udseendet var meget mere computernørdet end læge (hvis man kan sige det). Han lignede faktisk Michael Wulff, fra Dolph og Wulff, helt vildt meget. 

De havde også en studerende med i dag, tror jeg. I hvert fald forsøgte hun at lægge droppet i armen første gang, og da det mislykkedes spurgte hun 'den anden' om han ville. Det kunne han da godt, på den der 'hvis du ikke mener du selv vil prøve igen, så kan jeg godt, det er fint nok'-måde. 

I alt tog det vel 10-15 minutter at få pungen til at ligge ordenligt samt at 'laseren' skal ramme mine hofter og mave samt skridt på præcis samme måde som ved sidste skanning. Det er der de bruger de fire tatoveringer jeg fik lavet. Det er finjustering ned til næsten halve millimeter. For at få pungen til at ligge ordenligt, så bruger de noget der mest af alt ligner et bælte - bare blødere - de spænder om 'delene' og så får det trukket til side, så meget det nu kan lade sig gøre. Så tegner de alverdens steder på "bæltet" og tager billeder, så de kan sætte det på præcis samme måde hver gang. De lovede mig dog, at det ikke kom på facebook.Maskinen er her indstillet til næste patient der skulle have skannet halsen, så derfor er der skulderstøtte på. Ved mig har jeg en benstøtte hvor jeg skal placere benene i. Til fødderne er der en fodformet pude hvor fødderne skal ligge helt præcist i hver gang. I baggrunden til venstre for computerskærmen kan man se den ene laser - den er til hofterne. Den anden sidder i loftet. Så er der nogle forskellige kameraer og en masse andre laserlys og røde lys og jeg ved snart ikke... Dem aner jeg ikke hvad er til. 

Selve skanningen tager et par minutter. Inkl. at få kontrastvæske.

Samtale med lægen
Jeg blev personligt fulgt op på den anden afdeling, så kom ikke og sig der ikke er service. Jeg endte dog med at vente en times tid - ikke at det gjorde mig noget. Det var dog her det gik op for mig, at en uventet samtale med lægen der ikke er bestilt, og som kommer efter en skanning... og ingen vil sige hvad det er om - kan ikke være gode tegn?!

Det var det heller ikke, men for mit vedkommende betød det dog ikke det store. Problemet var, at pungen vil modtage så mange stråler, at jeg næsten med garanti ville blive steril. Det sagde han ikke direkte, det blev formuleret lidt pænere, men jeg husker ikke sætningen. I hvert fald var det emnet for samtalen. Han havde ikke noteret at jeg havde børn, og min alder taget i betragtning, så kan jeg godt forstå det udløser en samtale, for det må ikke være lige sjovt for alle at få at vide. 

Samtalen gik derfor igen på, om jeg havde fået deponeret sæd - hvilket jeg har - og om jeg har børn, hvilket jeg også har. Derfor gjorde det mig heller ikke det helt store, hvis jeg skulle blive steril. Min første tanke var derimod: "behøver jeg så beskyttelse?", jeg endte dog med i stedet at spørge om man så kunne få en gratis test, så jeg i det mindste kunne se hvor mange svømmere jeg har tilbage - bare af ren interesse. Det kan man godt, til info ;-)

Ellers var der ikke meget mere i den samtale. Ikke af hvad jeg husker i hvert fald. Min næste tid til stråling vil være på mandag kl 9, da de først kan regne på strålerne i morgen. Akmal vil dog forsøge i morgen, at få ændret min tid, så jeg kan komme til lidt senere - han synes det er synd jeg skal op kl 6, hvis den uden problemer kan ændres til en time eller to senere. Så det håber jeg den bliver, men ellers går det nok. De resterende tider bestemmes fra uge til uge, og man kan godt ønske tidspunkter.

...og jeg skulle hverken have stråler i dag eller i morgen.

Mad
Det var tid til mad, da jeg endelig var færdig lidt over 10. Valget faldt på McDonalds. Jeg var ikke bare lidt sulten. Jeg var mega sulten!


Burgeren havde desværre stået lidt for længe i deres varmeskab, så den var ikke specielt spændende. Fritterne kom dog direkte fra den gyldne brønd, så de var mega awesome!

Skridttælleren
Nå ja, og mit mål på 4.000 skridt har jeg allerede indfriet her kl 14. Endda med 4.500 skridt, men så kompenserer det lidt for, at jeg kun nåede op på 3.500 i går på trods af en god gåtur. 

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,