Gå videre til hovedindholdet

De første bivirkninger af stråleterapien

Nu begynder de første bivirkninger så småt at melde sig. 

Maven
Indtil videre har det primært været maven der har været ramt, og det kan mærkes ved hyppigere trang til toiletbesøg. Det er også ved at være slut med at bruge toiletpapir, selvom jeg har været meget nænsom med det. Huden bliver utrolig irriteret, og det svier bare jeg næsten tænker på at køre papir henover. 
Jeg kan dog ikke lige gennemskue hvordan man lige skal gøre det praktisk med vådservietter. De må jo ikke komme i toilettet... Så skal man have "bleposer" med?! For det er også upraktisk at skulle tage et bad, når man er i byen eller i zoologisk have. 

Blæren
Det mest tydelige har ved vandladning været svie og smerter i de yderste 25 cm af penis. ...eller 2,5 cm. Jeg render også oftere på toilet end ellers, uden der nødvendigvis kommer særlig meget ud. Det er dog stadig lidt forskelligt hvor meget jeg mærker til det, men generelt mærker jeg mere og mere føler jeg. Nogle gange kan det også mærkes inde fra "maven".
Ifølge sygeplejersken stråler de ikke selve "tisseren", men hun har hørt før, at folk får ondt der, så det er ikke unormalt. Men ellers er det blæren man får ondt i. Nu har jeg jo aldrig haft blærebetændelse, så den del ved jeg intet om, men det skulle føles sådan - bare vare i et par måneder i stedet. Jeg kan forsøge med panodil, det kan tage svien samt toppen af antal gange man føler trang til at besøge kummen. 

Benet
Og det mest væsentlige: benet. Indtil videre har jeg ikke mærket eller set noget, før i går, hvor jeg lagde mærke til at højre knæ så lidt større ud end det venstre. Jeg spurgte derfor ind i dag, til hvornår "man begynder at mærke det hævede ben" og det er typisk efter 10-15 behandlinger. Jeg fik den 10. i dag.
Hun kunne godt se, at det er vokset lidt, men samtidig at det ikke er meget. Hun mener primært det skyldes, at jeg bevæger mig så meget som jeg gør, hvilket hjælper meget til at holde det nede. Så har det alligevel båret frugt, Sandi, at du har hevet os ud! :-) ...i går blev det endda til 12.500 skridt, og jeg var så øm i højre lår at jeg knap kunne gå om aftenen. Eller ligge ordenligt i sengen... Men jeg har det godt i dag!
Så hvis det kan afholde benet fra at hæve, at gå nogle gode ture og dyrke lidt motion, så må jeg holde mig selv i skindet. 

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,