Gå videre til hovedindholdet

Rejse frem og tilbage eller sove hos folk

I forbindelse med strålerne i Aarhus - der skal gives alle hverdage de næste 6 uger, hvor der nu kun er 5 uger tilbage - har rigtig mange, både familie, venner og bekendte, tilbudt mig at sove hos dem. Det er rigtig dejligt, og en fed trumf at have i baghånden hvis det skulle blive nødvendigt.
Der er selvsagt en del rejsetid, ca. 2,5 time hver vej når jeg kommer fra Aalborg, men hvis jeg skulle sove hos andre, så skulle jeg vælge mellem at se familien mindre og mindre rejsetid. Jeg kunne selvfølgelig tage dem med til Aarhus, men så kunne William ikke komme i børnehave, og hvis han ikke kommer det, så bliver han helt ustyrlig. Han duer ikke uden sit daglige børnehave-fix. 

Så indtil videre har jeg valgt, at tage toget hver dag, og således takke nej tak til alle de søde tilbud om en plads på sofaen eller senge.

Det kan nemt ændre sig, hvis jeg begynder at få en masse bivirkninger. Lige nu kan jeg godt gå turen, men hvis jeg begynder at få problemer med det, så er der langt til Skejby i tog. Og lige så langt hvis Michell skal køre mig hver dag.

Som med alle de andre behandlinger, så er det også altid nemmest i starten hvor det hele er nyt og man kan tærre lidt på overskudet. Det er straks værre når energien er brugt, og man sidder tilbage i sofaen og knap orker at gå på toilettet. Men så må vi tage den del til den tid, hvis det bliver aktuelt.

Weekend
...og så blev det endelig weekend! Godt nok har jeg 'kun' haft én uge med behandling, hvor jeg de tre af dagene kørte i bil til Aarhus, men weekenden var alligevel meget velkommen. Det er næsten som om, at alle de ting jeg har skulle nå løbet af ugen, har givet mig mere overskud end jeg plejer. Jeg har f.eks. været i haven i dag og fjerne lidt ukrudt ved ærterne samt renset og repareret grillen. Fik jeg skrevet, at det er awesome at have en grill igen? Det var regulatoren den var gal med.

Ved en fejl, så havde jeg glemt at afbestille ugens fisk fra Skagenfood, så da Michell spurgte forleden om jeg havde afbestilt, så kunne jeg kun svare "ja.. eller.. det tror jeg.. måske?".
Jeg havde ikke fået afbestilt kassen. I går kom der derfor en portion krabbekløer, som vi nok ikke havde bestilt hvis jeg havde vidst det. Men så får vi da prøvet det. Det smager sikkert godt.

Sådan en omgang krabbe smager som sådan fint nok - okay, det er faktisk lækkert - men prisen taget i betragtning samt hvor meget de sviner og hvor lidt man får ud af det... Så gør vi det nok ikke igen!

Bivirkninger ved stråling
Det er altid svært at adskille, hvad der er bivirkninger af hvad. I hvert fald har jeg i går oplevet "øget følelse" ved vandladning. Det er en let svien, der er lidt svær at beskrive. Det er dog ikke så voldsomt, at jeg ikke har lyst til at gå på toilettet.

Derudover har jeg mærket en let prikken i huden omkring lysken, som om man har brændt sig lidt. Ikke som et decideret brændsår eller noget, men alligevel en let forbrænding. Det kommer og går, og er der ca. 10 minutter af gangen fordelt lidt dagen. Spiser jeg panodil, så mærker jeg ikke noget. Eller også lægger jeg bare ikke altid mærke til det.

Jeg mærker også en tendens til mere og mere dårlig mave. Ikke en nu-skal-du-løbe-ud-på-toilettet dårlig mave - endnu i hvert fald - bare... mindre normalt. Jeg har fået "Husk" med hjem fra sygehuset, jeg kan prøve om gør en forskel for mig, men ellers havde de forberedt mig på at det ville ske.

De sagde på sygehuset, at der ville gå ca. to uger, før man mærkede noget. Det passer derfor nogenlunde med, at jeg er begyndt at mærke lidt. Hun spurgte også i torsdags, om jeg var begyndt at mærke noget, så de må alligevel opleve at det går hurtigere end to uger hos nogen.

Ellers
I dag havde vi eftermiddagsbesøg af Niels og hans kone. Desværre ingen billeder af den flotte mand, men hyggeligt var det nu alligevel. Nu må aftenen stå på ren afslapning og serier :-)

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,