Gå videre til hovedindholdet

Om


Mit navn er Nick Læsøe Mønsted. 
Jeg var på daværende tidspunkt 27 år gammel og læste psykologi på Aalborg Universitet. Jeg er gift med Michell Læsøe Mønsted, og sammen har vi i dag William på 10 år og Ina på 7 der blev født d. 31.3.2015. Lige midt i der hvor livet for alvor går i gang, bliver jeg ramt af et synovialt sarkom.

November/december 2014 er jeg til kontrol for min kroniske sygdom Morbus Crohn, hvor lægen mærker på noget der er beskrevet som brok af min praktiserende læge. Utallige undersøgelser i løbet af meget kort tid, diagnosticerer mig med et Synovialt Sarkom på 5x5x6 cm placeret i højre lysken. Det har ikke spredt sig. Dette behandles med 6 gange kemoterapi bestående af Doxorubicin hydrochloride og Ifosfamide. 

Når denne behandling er slut skal jeg opereres og derefter modtage strålebehandling.

Om bloggen
Du vil kunne følge med i min hverdag på godt og ondt. I forbindelse med min igangværende uddannelse inden for psykologi, vil jeg bruge min baggrund til så vidt muligt, at skrive om min holdninger til dels mig selv men også de nyheder eller forskning jeg falder over. Primært vil dog være min hverdag, hvor jeg skriver hvordan det er at være 27 år, gift, far til to børn og hvordan jeg forsøger at holde hovedet oppe.

Bloggens stærkeste kraft er brugen af humor, som jeg er stor tilhænger af. Så selvom jeg har kræft, så må I gerne grine med mig - jeg har stadig en sjov hverdag, og opfordrer alle til at have det.

Bloggen bliver så vidt muligt opdateret dagligt, dog med forbehold for, at jeg er i aktiv behandling og derfor kan risikere at blive indlagt eller bare må hive et par dage ud af kalenderen - ikke at det altid afholder mig fra at skrive lidt alligevel. 

Så hvad kan du få ud af at læse med? Forhåbentlig kan du få en større indsigt i, hvordan det er at have kræft, for mit vedkommende i hvert fald. Samtidig kan du få en indsigt i, hvordan jeg takler nogle af de udfordringer der er forbundet med at alt bliver vendt op og ned, og hvordan jeg forsøger at vende tingene til noget positivt. Denne tilgang er min hensigt, at du kan bruge til at se anderledes på nogle af de udfordringer du måske har som ramt, pårørende eller bare interesseret i emnet.

Til nyankomne er der en introduktion del et og en introduktion del to hvor jeg efter bedste evne har skrevet ned hvordan det hele (formentlig) startede i 2006.

- Nick Læsøe Mønsted

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,