Gå videre til hovedindholdet

Lang dag!

Jeg tog toget i dag, da det er lidt mere afslappende end at tage bilen. Godt nok tager det længere tid, men så kan man bruge tiden mere fornuftigt. F.eks. at læse en bog. 

Min morgen
Startede ud med at vågne frisk og veludhvilet næsten en time tidligere end normalt, allerede kl 7.30. Det var før William, Ina og Michell vågnede. Det er virkelig ikke tit det sker! William kom op 20 minutter efter, og så var morgenen ligesom i gang. 

Kl 9.25 gik min bus, så jeg kunne nå til Skeby til kl 12.35. Inden strålerne skulle jeg hente mine tider for næste uge, hvilket ikke faldt i god jord hos mig. Tre ud af de fem gange skal jeg møde op kl 8.05 - hvilket betyder jeg skal med den første bus kl 5.25 ... argh!

Nå, op og vente i venteværelset. Eller, op og op, man skal nærmere ned under jorden, for der gemmer de deres acceleratorer. Der var dog lidt uspecificeret ventetid, så jeg kom først til kl 13.05 i stedet for 12.35. Kl 13.04 gik jeg ud for at finde en, for at høre om jeg var registreret korrekt, og den person jeg fandt var den der skulle hente mig. Perfekt timing. Billedet er fra indgangen til accelerator tre, som er den jeg skal stråles i de næste uger. Det er den samme hver gang.

Ellers gik det helt fint med strålingen. Jeg fik også svar på de spørgsmål jeg havde til i dag, da Michell havde læst i går, at man kun måtte bruge steroidcremen i to uger, samt at man skulle undgå at smøre kønsdele, lyske og omkring numsen. Michell og jeg nåede dog frem til, at de nok havde helt styr på det og at det måtte være fordi at bivirkningerne ved strålerne var større end bivirkningerne ved steroidcremen. Men jeg ville lige høre alligevel. Det var også rigtig nok, og det var det svar jeg fik da jeg spurgte sygeplejersken. Det hele gik faktisk ikke fint, sygeplejersken glemte nemlig at spørge om jeg ville høre musik - så jeg fik ingen musik i dag. Jeg havde ellers planlagt, at jeg ville spørge om at høre nr. 2 på cd'en, da strålingen er overstået før jeg har hørt det første nummer færdig. Jeg tænker, at høre det samme nummer 30 dage i træk bliver lidt kedeligt.

Jeg klagede samtidig min nød i forhold til tiderne, men gjorde det klart, at jeg selvfølgelig godt kunne møde op, det kunne bare være rart hvis hun havde nogle tomme tider eller noget. Lidt grinende svarede hun, at det havde hun ikke, der var aldrig tomme tider, men hun skulle nok lige se om hun kunne rykke noget rundt.

Da jeg var færdig spurgte jeg ind til tiderne igen, og så gik hun så jeg kunne skifte tøj. Da jeg var færdig igen kunne jeg ikke finde hende, og spurgte efter hende. Da hun 'endelig' kom, så havde hun en post-it med, med ændrede tider så jeg først skulle møde ind kl 12 alle dage. Mega awesome!

Hjem igen
Så var det ellers tid til at komme hjem igen. Inden da, slog jeg lige et smut forbi Nespressobutikken i Aarhus, for at prøve nogle af deres kapsler. Jeg er for nærig til at betale 29 kr for at få en pakke til 35 kr leveret, og da butikken ligger tre minutters gang fra hovedbanen, så er det jo bare med at slå et smut forbi. Da jeg kom ind på hovedbanegården, så var jeg intet mindre end heldig, da der var seks minutter til toget gik. I bedste klunte-lunte tempo nåede jeg lige akkurat hen til toget inden det gik. Havde jeg misset det, så var det heller ikke jordens undergang, da det går hvert 30. minut. ...og så var jeg taget på mcdonalds og fået en baconburger i mellemtiden.

Jeg var hjemme 16.30. Så sammenlagt ca. 7 timer for at få 5 minutters stråling. Jeg har dog fået læst "Pigen fra Auschwitz" jeg har lånt af min mor færdig. På sådan en dag, kan man nå at læse rigtig meget. Jeg må have en ny bog med i morgen, samt de resterende 26 gange.

Creme
Så erfarede jeg i går, at hvis man bare smører cremen ordenligt ud, så stopper det også hurtigt med at være fedtet. Michells kommentar var "det troede jeg da du vidste", men nej, jeg bruger ikke creme, og holder mig gerne så langt væk fra det som muligt! Men så blev jeg da det klogere ;-)

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,