Gå videre til hovedindholdet

Piller, piller og piller. Ost, ost og ost. Bones i morgen!

De kære svampepiller


Mundsvamp
I morges kunne jeg ikke trække den længere. Kunne mærke der sad noget oppe ved tandkødet, der hvor kinderne sidder fast i gummerne-agtigt. Og tungen kunne ikke nå derop. Det er typisk svamp for mit vedkommende, og det går i sig selv næsten med det samme jeg begynder på medicinen. Eller i hvert fald dagen efter. Hvis jeg venter og forsøger på at lade det gå i sig selv uden brug af medicin, så tager det bare tilsvarende længere tid før jeg kan spise - eller bruge tungen - igen. På listen over bivirkninger er også diaré, så det er helt fint, det går godt i spænd med forstoppelse.

Forstoppelse


I forhold til forstoppelsen fra i går, så spiste jeg magnesia i går aftes og havde, følte jeg, god aktivitet i maven i nat. Ikke på toilettet dog. Det har jeg været et par gange i dag, nogenlunde normalt. Var det dét?? Er det alt du kan, forstoppelse? Okay, man skal heller ikke presse den. Jeg er pænt tilfreds, hvis den lader det være ved dette denne gang, for det gik altså ret nemt. Eller går, det er stadig en igangværende proces. 

Blodprøver
Ellers har jeg fået taget blodprøver i dag. Det gik heller ikke helt efter planen denne gang, da nålen faldt ud af min arm. Jeg var rolig, og så var hun rolig og så smilede vi af det - selvom hun selvfølgelig undskyldte flere gange og forklarede og forklarede. Men det var okay, det gør mig ikke noget. Der kan nemt ske fejl :-) Heldigvis fik jeg ikke blod på mit tøj, værre var det for hende. Det eneste ubehagelige skulle da lige være, at remmen ikke blev løsnet omkring armen, så det begyndte at summe ret meget i fingrene - det blev dog hurtigt løst. Så vi sad pænt i venterummet og pressede på armen i lidt tid efterfølgende, da der var kommet sådan en "bule" på armen. Hun sagde, at vi måske kunne redde det eller begrænse det ved at trykke på det. Så det gjorde vi! Eller jeg... Jeg bøjer også den anden arm, da "klumpen" gjorde at hun hellere ville stikke der. 
Kan man egentlig blive imun overfor blodprøver, altså at mærke dem blive taget? Jeg ved ikke om jeg bare er utrolig heldig med dem der tager, eller jeg bare ikke mærker noget længere. Om jeg generelt bare mærker mindre. Hm. 

Salling
Flere rutiner. Det er godt med rutiner. Især når de giver god mad ;-) 
Når vi har fået taget blodprøver. Okay, vi, fordi Michell altid tager med. Tror hun synes det er meget hyggeligt :-) Men, i hvert fald efter jeg har fået taget blodprøver, er vi begyndt at tage i Salling og købe skagensalat. Den er genial. Derudover har vi købt ostene Ask, Gammel Knas og Rød Løber. Lidt en investering, men virkelig, virkelig lækkert. Og Michell siger jo at jeg skal fedes lidt op - så det gør vi med ost. Vi købte også lidt tørret skinke, en Rævhedeskinke. Den skal jeg også fråde i aften :D Det er med at nyde, at jeg kan spise igen.

Slutteligt købte vi to store friske hele rødspætter der skal koges i smør i aften. Tror jeg. Må lige finde på et eller andet at gøre ved dem... Gode idéer?

I morgen
I morgen formiddag tager vi fat på den anden rutine, vi desværre ikke fik fuldført sidste gang, nemlig bones. Vi skal på Oles bones med 'storebror'-Ole og så holder vi William hjemme til en hyggedag. William siger altid med begejstring i stemmen "skal vi på Oles bones???" - hvordan det end blev hans. Men Ole er næsten altid med på bones, og det er smadder hyggeligt :-) 

Ha' det vel
Nick :D
Følg bloggen på Facebook 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,