Gå videre til hovedindholdet

Hjemme efter kemobehandling

Så kom jeg hjem igen, og har fået en god lur på sofaen. Nu sidder jeg med en kold coca cola og blogger.

Det er en ret speciel følelse at være færdig med de seks planlagte behandlinger, og at det er operation næste gang. Jeg har ikke fået tid til operationen endnu, men jeg ved de er ved at bestille det. Jeg har dog fået tid til skanninger, som er næste fredag - forhåbentlig ikke for tidligt, det har jeg ikke lige tjekket endnu. 

Mad. Lækker mad!
Men der skal næsten startes med et billede af morgenmaden fra i går


De smiler stadig lidt over at jeg gerne vil have øllebrød til morgenmad. Det skal jeg også over på naboafdelingen og hente, da de ikke rigtig kan 'sælge' det til os unge normalt. Men det er fint nok, jeg skal alligevel der over for at hente min friskpressede juice - hvor lækkert lyder det ikke lige? Samt et blødkogt æg, det har de dog på også på min afdeling. 
Middagsmaden husker jeg ikke lige, men til aftensmad fik jeg tarteletter. Gode tartelatter. 
Faktisk har jeg spist til alle måltider siden mandag, undtagen middagsmad i dag, hvor jeg vidste at jeg skulle have burger. Dog tror jeg, at jeg undlader aftensmaden i dag. I hvert fald indtil videre. Kvalmen hænger mig lidt ud af halsen, og skyldes sikkert det er hårdt sådan at blive transporteret hjem i forhold til at kunne slappe af i sengen. Der er ikke andet for end at komme efter det i morgen. Og så drikke en ekstra coca cola, de hjælper lidt på det lige nu.

Besøg
Ellers har det været rimelig afslappet denne gang. Jeg fik besøg af min lillebror, Mads, i går der også havde været så flink at tage coca cola med. I dag var min søster, Pernille, lige forbi inden min far kom og hentede mig. Og vi var selvfølgelig på mc donalds på vejen hjem (nu skriver jeg, efter Michell har kommenteret det flere gange, at det ikke hedder mac donalds.. mc donalds!). Så mc donalds. Jeg fik dog kun spist min chicken salsa - i dag blev cheeseburgeren alligevel for kedelig af at ligge og vente på jeg kunne snøvle mig færdig. Derudover var min mors kusine, Sushma også forbi, det var også rigtig hyggeligt lige at hilse på hende :-)

Kropsbehåring
I forhold til kropsbehåring, så har jeg én øjenvip tilbage. Jeg går og hiver lidt i den, når jeg lige kan komme til det, men den sidder ret godt fast. Men den skal nok falde af.
Derudover skrev jeg lidt om mine 'dameben' sidst, at der stadig er hår på. Jeg har dog lagt mærke til, at det faktisk kun er på indersiden jeg har hår på benene. På læggen og ydersiden er de helt glatte, men dem mærker eller ser jeg jo sjældent. Det virker dog ikke til at resten af hårene har tænkt sig at falde af lige forløblig.

Status
Ellers er status nogenlunde som de andre kedelige gange tror jeg. Lettere kvalme, enorm træthed og bare lyst til at sidde i sofaen. Så aftenen kommer nok også bare til at gå med at se noget film og håbe på at jeg ikke får mareridt i nat. Ellers er der jo ikke andet for end at se noget prison break hele natten.

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,