Gå videre til hovedindholdet

Det er pinligt, når jeg er lige ved at glemme mine aftaler med sygehuset

Jeg har allerede glemt én aftale i denne uge, heldigvis var den dog uden den store betydning. Det var "bare" blodprøver i går, og udebliver man så går tiden bare til den næste. Eller nogle af dem der sidder i 1-2 timer og venter. De venter altså ikke på én bare fordi man har bestilt en tid. Det er ikke som sådan tidsbestilling i ordets egentlige forstand, men derfor skal man selvfølgelig stadig møde op eller melde afbud (jeg retfærdiggør bare lige over for mig selv, at jeg glemte det ;-)).

Skanninger i morgen
I forlængelse af det, så ringede Aalborg Sygehus i dag, at de kommer til at have rigtig travlt i morgen og om de måtte flyttede min tid til skanning af hjertet to timer frem. Jeg kan så huske at jeg inden da, altså kl 7.30-11.30, skal have målt min nyrefunktion. Så det kunne desværre ikke lade sig gøre - han kunne bare ikke se i sit system at jeg havde en tid inden også.

...hvad han så af gode grunde ikke kunne vide var, at hvis han ikke havde ringet, så var jeg formentlig ikke mødt op. Jeg havde glemt alt om de tider, og jeg har ikke fået den skrevet ind nogen steder. Det eneste sted jeg har det stående er i min e-boks. 

Nu møder jeg selvfølgelig op, men det gør det ikke mindre pinligt. Bare tanken om, at jeg ville have glemt det, hvis han ikke havde ringet, er i min verden det samme som at glemme det. 
Så nu sidder jeg med halv-dårlig samvittighed og lover mig selv at skrive alle aftaler ind fra nu af. Det kommer nok ikke til at ske, men jeg må gøre et forsøg.

Blodprøver
Jeg sad i går eftermiddags og bestilte tid til blodprøver i dag og tænkte "fedt, jeg kan vælge næsten lige den tid jeg vil have" og valgte således sådan at vi kunne aflevere William og jeg kunne få taget blodprøver lige bagefter uden ventetid.

Jeg har i dagens anledning efterladt Michell og Ina i bilen da der ikke var nogen parkeringspladser. Her var det rigtig smart at have dem med. Jeg går ind og kigger lidt rundt mens jeg venter på at komme til i receptionen. Jeg kommer så til at tænke på, at jeg har bestilt blodprøver til Sygehus Nord i stedet for Sygehus Syd. Mega nederen! Så er jeg udeblevet to dage i træk... Samtidig, da jeg ikke har en tid, så er der 1 times ventetid. Hun siger dog, at jeg prøve at gå over til "Medicinerhuset" og se om der er kortere ventetid der. Som sagt, så gjort, og de har ingen ventetid andet end et par minutter.Hvor er det også fjollet at have 20 mennesker siddende i kø, når de bare kan gå 2 minutter og så kan man få taget prøverne med det samme. Eller også "anskuer" de lige folk, og vurderer hvem der kan vente og hvem der ikke kan. Nu er jeg hårløs, så må jeg gerne få taget prøverne med det samme-agtigt.

I Medicinerhuset afbestiller hun min anden tid og forsikrer mig, at selvom jeg ville have glemt det to dage i træk, så noterer de mig ikke med blinkende alarmer så jeg aldrig kan bestille tid igen.

Mads og Monopolet
Så er det i aften det går løs. Jeg er lidt spændt, da jeg skal til Aarhus og være en del af noget Ung Kræft arrangerer i samarbejde med blandt andet Tryg (og nogle andre så vidt jeg har forstået). Konceptet er et radiospot ligesom Mads og Monopolet, hvor vi er tre kræftramte eller tidligere kræftramte der skal diskutere ungdomsrelaterede dilemmaer.

En af sygeplejerskerne, "smølferne", på ungdomsafsnittet på Onkologisk i Aarhus var sat på opgaven at finde den sidste deltager blandt de "indsatte" - og hun tænkte med det samme på mig. Uden betænkningstid (og lidt beæret) sagde jeg selvfølgelig ja med det samme. Jeg tænkte at det var en god mulighed for dels at opleve noget, men også bare at "komme lidt ud" så jeg ikke gror fast. En slags "ja-hat" om man vil. Man må udfordre sig selv lidt en gang imellem :-)

Så det gjorde jeg, og nu er det allerede i aften. Da jeg snakkede med ham i sin tid, Jakob Kehlet, spurgte han om hvor jeg var i forløbet. Jo, jeg i kemobehandling og min gravide kone føder om et par uger og derudover har vi en søn på snart fire. Øhm, bøhm, har du overskud til at deltage? Ja ja, ingen problem - og så lød han rolig igen. Jeg var dog lige ved at blive nervøs, da lægen sagde jeg måske skulle opereres her for to uger siden, for kunne jeg så deltage? Og hvad så med den sidste deltager?

Så kryds lige fingre for at jeg ikke ender med at sidde nervøs og mumle ;-)

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,