Gå videre til hovedindholdet

Radio, undersøgelser og grillmad

Radio
Ung Kræft på facebook lagde dette billede op i dag

Det er lidt sjovt at se sig selv på den måde. Ordet 'sjovt' kan beskrive den sidste del af arrangementet, hvor 'nervøs' kan beskrive den første, for hold da op det er grænseoverskridende. 

Så hvis du nu sidder og tænker "det var da noget koldt, usympatisk noget at sige" når du hører radiospottet, så grib lige telefonen og find "Nick" eller hvad jeg bliver kaldt i din kontaktliste - og så tryk "kald op". Alternativt smid en besked. Det var utrolig krævende, at være opmærksom på min egen historie, adskille det fra studierne samt holde styr på hvad man siger om folk, der måske kan misforstås. Jeg vil hellere end gerne uddybe eller diskutere min forståelse af det hele, så meld endelig ind når I hører det her en gang i maj når det bliver lagt op på nettet. Så er I søde :-) Ja, selvfølgelig alt hvad jeg skriver skal ses som en slags dagbog over hele mit forløb, men det må også meget gerne være genstand for kritik!

Jeg fik i hvert stor respekt for deltagerne i Mads og Monopolet, for hold da op det er "hårdt" at skulle snakke på kommando på den måde. At have velovervejede svar klar hele tiden. Det var næsten som en eksamen - det endte dog med at blive helt hyggeligt til sidst.

Med det sagt, så kan I selvfølgelig godt glæde jer ;-)

Fuld fart på
Så i går var der fuld fart på dagen. Først skulle jeg ind og have taget blodprøver, og så var det næsten direkte videre til Aarhus hvor jeg skulle være kl 17. Selve optagelserne inkl. mad varede til kl 20, så jeg var hjemme kl. 23.


Aftenen afsluttede Michell og jeg ved at jeg fik et par kolde øl mens vi snakkede til klokken 01.30 ... vi skulle jo trods alt ikke op før kl 05.30 her til morgen, for at aflevere mig til nyre- og hjertetest. 

Undersøgelser i Aalborg
Første undersøgelse på listen er af nyrene. Man får omkring kl 8 sprøjtet et radioaktivt stof ind i den ene arm, hvorefter man skal vente i ca. tre timer for at få taget blodprøver i den anden arm hvert 10. minut i 30 minutter. Jeg var færdig kl 12.30 og på det tidspunkt er jeg bare mega sulten. Hver gang. Når jeg går (eller sidder) hjemme plejer jeg ikke at være sulten så tidligt, men inde på sygehuset er jeg bare altid sulten. Ca. kl 10 starter det, altså "larmen" fra maven.


Mine arme er ca. lige så blå og grønne som de har været de sidste dage. Nu er der dog to huller mere. Det var dog ikke værre end, at hende der plejer at stikke, lod den studerende der var med, stikke mig. Det var selvfølgelig helt okay. Hun ramte dog ikke, så den mere garvede overtog med ordene "nu skal du jo ikke helt ned og ligge" eller sådan noget, og hentydede til at det måtte gøre ondt. Det gjorde det overhovedet ikke, og det tror jeg alligevel gjorde hende den studerende glad at få at vide. 

Bagefter var det undersøgelse af hjertet, MUGA, hvor man bare ligger i en stor scanner i 12-20 minutter. I dag tog det 12 minutter. Sidst tog det noget længere, da jeg blev ved med at falde i søvn, og så falder pulsen og testrunden skal starte forfra. 
Jeg havde glemt at spørge efter en pude til benet, så jeg kunne få det hævet. Så det gjorde nas at ligge og vente på de blev færdige, men jeg overlevede. Glemt er måske så meget sagt, det var lidt en 'test' af mig selv, for at se om jeg kan mærke forskel på kroppen. Det kunne jeg ikke. Så jeg overgiver mig næste gang, og beder om en pude. 

Selvom jeg kun har været der tre gange til de undersøgelser, kan de selvfølgelig også alle sammen huske mig.

I dag var det ekstra hyggeligt at være til undersøgelse, da jeg sad sammen med 'ligesindede'. Den ene havde godt nok ikke kræft, men flere af undersøgelserne var de samme. Den anden var i behandling og den sidste skulle til at starte i behandling. Så snakken gik lystigt - virkelig hyggeligt. Der findes kun få mennesker der er mere positive og sjove om det hele end kræftramte. Det blev dog også til dybere og mere seriøse snakke, da der er mange spørgsmål når man sådan skal til at starte i behandling. Jeg kunne dog forestille mig det er bekræftende at se "garvede" patienter hygge sig.

Grill og afslapning
Ellers er planen, at vi skal grille i aften. Det bliver mega herre nice, jeg byder virkelig sommeren velkommen. 

I morgen til gengæld - der skal stor-slappes af! Nu har jeg ikke haft tid til at slappe af siden midten af sidste uge. Ikke at det har været dårligt eller kedeligt på nogen måde, jeg trænger virkelig bare til at have en dag hvor jeg ikke skal alt muligt. 

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,