Gå videre til hovedindholdet

Tema 2: Alternativ behandling

Opfølgning
Dette indlæg skal læses i forlængelse af det indledende indlæg som kan læses her.

Indledning
Jeg havde flere tanker i starten om alternativ behandling. Som sådan, er jeg egentlig ikke stor tilhænger af alternativ behandling, og det er nok også den primære grund til, at jeg aldrig kom ordenligt i gang med nogen af de utallige valg man kan træffe. Jeg har forsøgt at liste nogle af behandlingsformer op jeg har overvejet (og stadig overvejer) og hvilke tanker jeg har gjort mig om dem.

Jeg kommer til at tænke på følgende fra en sang jeg engang hørte; hvad kalder man alternativ medicin der har vist sig at virke? Medicin.

Bikarbonatkur, mejeriprodukter og hvad ellers?
Der var flere ting, jeg gerne ville i gang med, da jeg fik diagnosen. Den første er noget der hedder Bikarbonatkuren, som indebærer at spise - eller drikke - bagepulver, citron og honning. Dette skal koges sammen som anvist her hvor der også står en helt masse mere om emnet (tilføjgelse - siden er slettet nu - det kan jo både være godt og skidt.. nok mest skidt). Der står blandt andet er det er 10.000 gange mere effektivt end kemoterapi. Jeg kan dog ikke lade være med at smile lidt, når hjemmesiderne er fyldt med stavefejl, løse kilder og påstande om hvor enorme effekter det har i forhold til traditionel medicin. Men det har meget lovende resultater, hvis man læser rundt omkring fra folks erfaringer (medmindre de selvfølgelig var blevet raske alligevel ). Ind imellem nogle rigtig solstrålehistorier med uhelbredelig kræft hvor de har fået stillet få ugers levetid som udsigt.
Der er som sådan ikke nogen bivirkninger ved kuren, og af hvad jeg kan læse mig frem til, så er det også en kur der bruges af elitesportsfolk til at øge nogle indholdsstoffer i blodet så de kan præstere bedre. Dette i sig selv er bare ingen garanti for, at det ikke er skadeligt. Se bare doping. Det er dog noget man kan afprøve uden at sætte alt muligt på spil, eller begive sig ud i at købe ulovlige væsker som canabis og hash.

Det andet er, at begrænsee indtaget af mejeriprodukter. Jeg læste en artikel omkring leverkræft og mus, hvordan tumoren voksede og skrumpede i forbindelse med mængden af mælkeprodukter der blev indtaget. Det er lidt mere håndgribeligt for mig, da jeg alligevel aldrig har ment at komælk har været til mennesker. Det er dog svært for mig at gå all-in på, da jeg elsker ost! Jeg har dog valgt ikke at udelukke noget fra min kostplan på nuværende tidspunkt, da jeg i forvejen taber mig for meget - eller kun lige kan holde vægten. Så hvis jeg skulle fjerne produkter jeg har lyst til, så vil jeg bare tabe mig endnu mere. Særligt set i lyset af, at lægerne ikke mener der er nogen sammenhæng mellem mejeriprodukter og kræft. Det har dog også, ifølge artiklen, en effekt at begrænse indtaget, så mit mål på længere sigt er, at komme under de 10 %. At linke til undersøgelsen ville jeg meget gerne gøre, men jeg har ikke fået gemt linket, og efter at have søgt i en times tid efter det, måtte jeg desværre opgive. Så dette er endnu en udokumenteret påstand (men er de fleste alternative behandlinger ikke i forvejen det?) men den kom på alligevel, for jeg har stadig gjort mig nogle overvejeler som omkring det.

Søger man på google, så kommer der 133.000 resultater på alternativ behandling til kræft. Det er altså mange! Om man så forsøgte, så ville man aldrig have en jordisk chance for at navigere rundt i det eller have tid til at forsøge særlig mange af tingene.

De to ovenstående er faktisk de eneste jeg som sådan har forhold mig til. Jeg har dog modtaget links og beskrivelser af andre, som jeg kan kigge tilbage på hvis det bliver aktuelt. Jeg er altid glad for at få gode råd eller høre andres erfaringer, hvis det er med det forbehold at jeg selv kan sortere i dem. Selvom det sikkert altid er i den bedste mening, så har jeg svært at forholde mig til, når andre forsøger at stoppe ting ned i halsen på en og presser folk ud i alternative behandlingsformer i stedet for den traditionelle behandling.
Nu ved jeg ikke om det er fordi mine venner, familie og bekendte kender mig så godt som de gør, men det har jeg heldigvis ikke være udsat for, så jeg har indtil videre selv kunne sortere og tage stilling.

Hvad virker?
Mine overvejer i forhold til hvad der virker, er ret large. Det er rigtig fedt hvis der er noget der virker for nogen, men det betyder ikke nødvendigvis det virker for andre. Som regel bliver der også afprøvet mange ting af gangen, hvilket gør det endnu sværere at adskille hvad der i første omgang har gjort en forskel - eller om det er kombinationen af de fem, ti eller tyve forskellige alternative tiltag der har gjort en forskel.

Det jeg selv tror gør en stor forskel, er ens egen holdning til det hele. Har man på forhånd givet op, så tror jeg også de forskellige tiltag man forsøger sig med mister deres effekt. Kombinationen at have humøret, gejsten og troen på livet i top samt forsøge sig med hvad man nu tror virker, tror jeg personligt er det bedste man kan komme i nærheden af.

Jeg vil dog aldrig lade alternativ behandling komme forud for den dokumenterede behandling der tilbydes af lægerne.

Overvejelser i forhold til min behandling
Min behandling har haft god effekt, og det har nok også været én af grundene til, at jeg ikke har tænkt i de alternative baner. Man kan næsten sige, at det hele har kørt på skinner og præcis som de har forventet det hele skulle foregå. Som skrevet ovenover, så vil jeg aldrig lade alternativ behandling overtage en traditionel behandling der virker.

Udsigter
I forhold til fremtiden, så tænker jeg stadig i de alternative baner, og jeg er stadig 'forberedt' hvis det skulle gå ned af bakke. Hvis den nuværende behandling fortsætter med at virke efter hensigten og jeg er kræftfri om 'kort' tid, så har jeg tænkt mig at fortsætte med at følge den. Skulle der mod alt forventning ske det, at medicinen ikke længere virker og behandlingsmulighederne udtømmes, så må jeg prøve mig med de ting folk har gode erfaringer med.

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,