Gå videre til hovedindholdet

Barnedåben nærmer sig

Temaindlæg
Den manglende succes på det sidste temaindlæg, har betydet, at jeg har valgt at lægge to indlæg op i dag. Mit temaindlæg, som lovet, og så et 'almindeligt' indlæg.

Temaindlægget om alternativ behandling kan læses her.

Barnedåb og dejlig præst
Nu er der ikke længe til vi skal holde barnedåb. I dag har vi været til samtale med præsten, den samme der konfirmerede mig i sin tid, og det var virkelig hyggeligt! Vi endte med at være der i 1½ time, hvor vi snakkede om alt muligt foruden barnedåben. Det er lige før, hvis vi boede tættere på, at det kunne være sjovt at komme i kirken - til jul måske - men det er vel i virkeligheden sådan en rigtig præst skal være? Indbydende, dejlig og nede på jorden? Vi glæder os i hvert fald til at få døbt hende vores bette pige, og ikke mindst til festen efterfølgende :-) 

Fjernet klips, nu bedre søvn
Efter at have fået fjernet klipsene, har jeg haft en rigtig god nat. Altså hvis man ser bort fra at sengen vi låner ikke er så stor som vores egen, William snorker og jeg savner min dyne. Jeg kan endda ligge længere tid på højre side nu, hvor jeg før kun kunne ligge på venstre. Jeg kan endda næsten ligge på maven - dog stadig på venstre side - og falde i søvn. Om det skyldes den ekstra morfin ved jeg ikke, men mon ikke det også spiller ind. Det primære tror jeg er, at jeg fik fjernet klipsene i går.

Jeg fik noget plaster med hjem, sådan noget brunt noget, hvor det er meningen det skal sidde på ca. 14 dage, og så kan man skifte det. Det fik jeg på af sygeplejersken i går, men det er allerede ved at falde af. Jeg har derfor ingen forventninger om det kommer til at holde i to uger - særligt hvis jeg i mellemtiden finder på at gå i bad (hvilket jeg nok gør... og bør). 

Morfin
I forhold til morfin, så tog jeg lidt ekstra, da min læge var meget fokuseret på, at jeg skulle være helt smertedækket. Så det ville jeg prøve. Jeg tog derfor 15 mg i stedet for 5 mg i går, og hold da helt op en forskel. Jeg kunne ligefrem gå - næsten helt normalt. Virkningen af pillerne aftager dog efter 4-5 timer, hvor der så skal nye piller til. De har dog stadig den bivirkning, at jeg bliver utrolig træt, så jeg endte også med at falde i søvn i sofaen denne gang, efter vi havde spist aftensmad.

Ellers var det tilbage til Aalborg igen.Jeg har også sat en vandrerygsæk til salg, som der kommer en og kigger på her til eftermiddag. Forhåbentlig fører det til et salg. I aften skal vi være sammen med Mads og Sandi, og i morgen skal jeg ud på en længere tur, da vi skal ind og handle de sidste ting til barnedåben. Blandt andet ost i store mængder.

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,