Gå videre til hovedindholdet

Alle de ting jeg skal nå

Jeg går nogle hårde dage i møde, for kalenderen er næsten fyldt de kommende dage. Når man først er inde i kløerne på sundhedsvæsnet, så ligger de ikke på den lade side - der bliver taget ved, så det er med at hænge på!

Samtalen med onkologerne
Først og fremmest, så har jeg fået indkaldelse til onkologisk igen. Det var den samtale kirurgen snakkede om, kort tid efter jeg var blevet opereret. Han sagde mere specifikt "nu ser du mere frisk ud" og så vendte han sig om mod sygeplejersken "vil du give besked videre til onkologisk, at herren skal i gang med kemoterapi igen". Det var vel at mærke et par dage efter operationen. Jeg kunne knap bevæge mig ;-)

Indkaldelsen fik jeg forleden, at jeg skal ind på tirsdag d. 26 til samtale. Forhåbentlig kun samtale, for der står ikke noget i brevet om hvor vidt jeg skal have kemo også eller ej. Jeg har jo en barnedåb at tænke på. Måske hvis man snakker pænt, kan det nok rykkes et par dage, men det må jeg lige se til. Det skal jo heller ikke være på bekostning af helbredet, for så vigtig er en barnedåb heller ikke :-) 

Der var dog den lille detalje, at jeg har fået tid til egen læge den 26. til at få fjernet klips. Jeg ringede derfor til onkologisk, og sekretæren spurgte sygeplejerskerne om de ville fjerne klipsene - og det vil de gerne. Så på tirsdag skal jeg have fjernet klips, det bliver lidt spændende. Jeg skal dog stadig huske den "saks" jeg har fået med hjem, det er åbenbart en sjælden fætter de ikke har mange af. 

Samtale med præst
Onsdag er der samtale med præsten om barnedåben, hvordan den skal foregå osv.

Hjem igen
Resten af onsdag samt torsdag bruger vi på at William kan komme i børnehave en enkelt dag, samt vi 'voksne' lige kan få ordnet de sidste ting inden barnedåben. Der er stadig nogle ting der skal handles ind, f.eks. ostebordet, som vi tager med fra Aalborg, da vi har en rigtig dygtig og velassorteret ostehandler heroppe. Dette betyder også, at jeg skal ind til byen for første gang i lang tid - det bliver spændende hvor øm jeg bliver i stængerne. Forhåbentlig kommer det mig også til gode, at jeg kommer ud og bevæge mig lidt.

CT-skanning i Aarhus
Fredag er det tilbage til Aarhus, da jeg skal CT-skannes inden samtalen den 1. juni med kirurgen. Der er en del kørsel, men jo mere kørsel jo hurtigere får jeg fyldt kørselshæftet op igen. Vi har regnet ud, at når jeg skal stråles kommer jeg til at bruge ca. 1200 kr om ugen esktra på transport hvis jeg tager toget. Det bliver spændende hvor meget af det jeg får igen, for det hele render meget hurtigt op.

Snart kemo og stråler
Så alt i alt, så er der ikke længe til jeg skal have kemo igen, samt jeg også skal prøve at have stråler. Det bliver også interessant hvor hårdt det bliver, og om jeg skal have begge dele samtidig. Ifølge kirurgen var der også en lille (meget lille) chance for at tumoren var 'død' da de fjernede den, og i så fald var der ingen grund til at give stråler, så vidt jeg lige husker.

Status
Forstoppelsen er kommet tilbage, og jeg er således begyndt at spise magnesia igen. Når jeg altså husker det... det er stadig ikke specielt rart at sidde på toiletsædet, så jo mindre jeg skal sidde der og jo mindre energi jeg skal bruge der, jo bedre er det. Forstoppelse udelukker at sidde der kort tid samt ikke at bruge energi, så jeg må nok hellere huske pillerne.

Det blodfortyndende medicin tog jeg den sidste pille af i går, og det er en god fornemmelse. Listen af bivirkninger var enorm! Forhåbentlig kommer jeg også til at mærke færre smerter i benet nu hvor det er slut.

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,