Gå videre til hovedindholdet

Smerter og morfin

Jeg havde sådan troet, at det hele var fint nu. Jeg kunne selv gå på krykker ud på toilettet og tilbage igen. I det tempo ville jeg i hvert fald hurtig være klar til at komme videre og hjem, nu her allerede to dage efter. 

I stedet for at rykke videre, så oplevede jeg kl. 21, i går da jeg skulle på toilettet, at benet gik helt i knuder og intet ville. Det hele gjorde bare ondt og spændte, og sygeplejersken måtte køre mig tilbage i en kørestol. Det er der selvfølgelig ikke meget at gøre ved, men det er skår i glæden over ikke at kunne selv. Ikke at være på rette vej. Dette udløste en sprøjte morfin og en morfinpille, dog uden det tog alle smerterne. Det var først da jeg havde ligget ned lidt tid, at der kom ro på benet igen. Udover 'almindelige' smerter, så har jeg følelsen af at have en stor brandvabel oven på benet der gør ondt når jeg bevæger mig. Sygeplejersken sagde, at det passede meget godt med at de havde taget epiduralen ud 12 timer tidligere, så den var ved at være helt aftaget.

Hele processen med smerter og morfin gentog sig da jeg skulle på toilettet omkring midnat - denne gang var jeg dog forberedt, så jeg kunne gå tilbage sengen selv. De spurgte godt nok om jeg ville køres, men lidt stædig, så vil jeg også gerne selv. Det sværeste er næsten at gennemskue hvad de forventer. At man gør det hele selv med smertestillende eller slapper lidt mere af og tager lidt mindre smertestillende. Der er ikke rigtig noget entydigt svar.

Af en eller anden grund, så havde en af 'naboerne' valgt at gå i bad på 'mit' toilet i eftermiddags, så jeg måtte længere ned af gangen for at tisse. Det var jeg alligevel ikke frisk på selv at gå, så hun kørte mig i kørestolen. Jeg nåede ikke særlig langt før det hele snurrede rundt og jeg skulle kaste op. I det mindste gør det ikke så ondt i såret længere som det gjorde den første dag når jeg kaster op (eller også bruger jeg musklerne på en anden måde). Og jeg har intet imod at kaste op, det er smerterne der generer mig.

Ellers har jeg kun fået morfin som pilleform i dag. Det virker ikke helt så hurtigt som det i armen, men omvendt, så sløver det heller ikke lige så meget. Madmæssigt så har jeg også ligget helt på den lade side. Alt varmt mad har givet kvalme bare ved tanken. I stedet er det blevet til youghurt, tuc-kiks med smør og energitæt is. Jeg vil forsøge mig med en cola lidt senere, det plejer at gøre godt for mig.

Besøg af min lille familie
Michell, William og Ina var på besøg i dag. Jeg fik den fantastiske idé at jeg selv kunne gå ud på badeværelset, og så kunne Michell optage. Det er sikkert meget sjovt at se om noget tid, hvordan jeg gik lige efter operationen. Jeg kan afsløre, at det ikke gik helt som jeg havde planlagt - men heldigvis nåede det ikke at ende galt.


Som I kan se på billedet under, så overlevede jeg turen. Jeg ser lidt bleg ud, men det skyldes nok morfinen og den manglende mad. Det må jeg komme efter, når jeg kommer hjem igen og får lyst til at spise. Men det var godt nok, at William ikke skulle leve med at have væltet sin far omkuld :-)


Og skål i piller, dem er masser af herinde


Ha' det vel 
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,