Gå videre til hovedindholdet

At dele morfinen op over hele dagen

At dele morfinen op
I forhold til at tage morfinen, så fik jeg det råd fra et familiemedlem på facebookgruppen i går, at dele morfinen op i delekærven så jeg får hver 6. time, i stedet for to gange om dagen, hvor smertedækningen så vil køre op og ned. Det er mere praktisk at være dækket hele dagen uden op og nedture - og samtidig den fordel at jeg forhåbentlig ikke bliver så træt efter jeg har spist den.
Jeg tog en halv pille omkring kl 16 og så en halv igen kl 23 inden jeg gik i seng. Det tog godt nok ikke lige så mange smerter som at spise en hel, men det har i løbet af dagen/aftenen været nok til at jeg kunne gå mere rundt. At jeg gik mere rundt, betød også at jeg blev mere øm i baller og lår, men det havde jeg næsten forventet. Nu har jeg trods alt ligget meget stille ret længe efterhånden, så der bliver noget helt almindelig genoptræning også - altså bare at komme i form igen. At træne muskler op, giver ømme muskler. Lige bortset fra det, så tror jeg absolut det har den ønskede effekt at dele dem op, og endnu bedre, jeg bliver ikke nær så træt af at spise dem.

Samtidig, så var natten rigtig god. Utroligt nok, så var den næsten smertefri og jeg vågnede endda i morges og kunne ligge på siden og bevæge benet og alt muligt. Det var næsten en følselse af 'wooow, hvorfor kan jeg bevæge benet'. Jeg pressede den lidt, og gik på toilet uden krykker.
Jeg går godt nok stadig lidt sjovt, og foretrækker stadig at have mindst én kryk (krykke?) med, men hver dag fører fremskridt med sig :-)

I dag tog jeg en kl 8 da jeg stod op, og så igen kl 14. Det synes jeg faktisk har fungeret ret godt.

Fedekur
Vores aftensmad, grillet svineskank, blev lidt brændt i kanten i går, men jeg synes alligevel der skal et billede op af den.

Forberedelser startede lørdag, hvor den kom i en 200 g. salt, 2 spsk sukker og 2 l. vand-blanding, som den lå i frem til i går, mandag, kl. 15. Herefter fik den tre timer i grillen ved 160 grader og slutteligt 30 minutter ved 200 der gjorde sværene sprøde. Næste gang prøver vi dog med 160 g. salt i stedet for 200. De 200 passer bedre til en ribbenssteg til en ribbenssandwich, den må gerne være lidt ekstra salt.

Sådan en svineskank har svær hele vejen rundt, og smagen kan bedst beskrives som en blanding af en saftig ribbenssteg og mørheden fra pulled pork, dog mere som regulært kød end porrøst kød. Alle sværene var sprøde. Fedtmæssigt, så smider den 3 dl. fedt eller sådan noget, så vores sovs blev lidt for fed, da vi brugte det hele. Det gør vi ikke igen! Den koster ca. 30-50 kr og der er kød nok til tre personer i sådan en fætter ;-) I hvert fald uden jeg lige kan huske hvad den vejer, vi har bare fået den nogle gange fra Rema, og de har vejet det samme hver gang.

Dertil fik vi Michells mega awesome kartoffelmos samt ærter. Jeg tror ovnbagte (eller grillede) rodfrugter havde fået os til at synge, men det må blive næste gang. Det kunne vi ikke lige overskue at handle ind eller lave.

Jeg tror det bliver den nye sommerbasker i år, i stedet for pulled pork.

Karriere som digter eller rimer
Michell glæder sig til jeg kan gå igen.
Har sendt hende ud i regnvejret og lukke grill ned.
Hente computer, telefon og frisk kogende vand.
Nyt the i filteret, cola og en kande vand.
Nu skal vi se serie.

Jeg ved ikke om det er et rim. Eller et digt. Eller ingen af delene. Jeg synes bare det lød lidt sjovt. Ikke destomindre, så passer det også. Jeg skrev det til min mor i går, og ville da lige dele det med jer.

Der går ikke længe før jeg kan ernære mig som blogger, digter og forfatter. I hvert fald hvis jeg kommer i gang med de to sidstnævnte.

Michell og William laver kanelsnegle - jeg sidder pænt på stolen og kigger på. Det er store fremskridt, at jeg kan sidde med benet bøjet i længere tid af gangen ;-)
Ellers har dagen i dag faktisk budt på mange fremskridt. Jeg har gået en smule rundt uden krykker i dag. Jeg skal ikke gå for langt, så bliver jeg hurtigt øm. Men jeg tænker, at jeg bare skal i gang - altså uden at anstrenge eller presse mig selv alt for meget. I hvert fald i gang i et stille og roligt tempo. Og så at jeg vågnede i morges uden at have specielt ondt. 

Såeeh, der går ikke længe før jeg skal til at lave noget i hjemmet igen ;-)

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,