Gå videre til hovedindholdet

Jeg sover bedre, men jeg har svært ved at gå i bad.

Det er svært lige at adskille hvad der er almindelig sårheling og hvad der skyldes morfinen, men i hvert fald, så har jeg sovet endnu bedre i nat. Der er meget færre smerter og det hele er ligesom 'dæmpet', det er rigtig dejligt. Som det ser ud nu, så burde jeg kunne gå rundt til barnedåben.

Uden krykker
I dag har jeg slet ikke brugt krykkerne. Her sidst på eftermiddagen er jeg godt nok lidt øm i ballen, men det er mega awesome at jeg er nået så langt. Det passer også rigtig godt med fysioterapeutens estimering om, at jeg ville skulle bruge krykker i ca. 14 dage. Men måske jeg bare skulle bevise, at jeg kunne smide dem før 14 dage, da der først er gået 14 dage i morgen ;-).

...lige bortset fra det, så kommer jeg nu alligevel til at gå rundt med dem lidt endnu. I aften skal vi hjem til Mads og Sandi, og der kommer de altså med. Jeg har også stadig brug for hjælp til at få bukser og strømper på. I dag måtte Michell også klippe mine tånegle, da de er blevet lidt lange her i løbet af de sidste 14 dage. At bevæge mig op og ned af trappen er heller ikke så nemt endnu, så der må jeg stadig have hjælp til at bære tingene.

Så masser af hjælp har jeg stadig brug for. 

At gå i bad
Det kan måske lyde ulækkert ikke at gå i bad, men jeg har virkelig svært ved at få mig selv til det. Bare tanken om at have såret under bruseren og der så kommer sæbe, hudceller og alt muligt i giver mig næsten kuldegysninger. At der måske kan gå infektion i det. Jeg har i stedet vasket kroppen med en klud og forsøgt at holde mig ren på den måde. Jeg har ikke fået at vide, at jeg ikke må gå i bad, så det er ikke derfor jeg ikke har gjort det. Måske skulle jeg være blevet fortalt "du SKAL gå i bad hver dag", og så havde jeg gjort det.

Jeg kan læse på nettet om operationer, at man skal vente 24 timer med at gøre såret vådt efter operationen. Efter 2. dagen må man gerne vaske med vand og sæbe. Nu er der snart gået 14 dage, så jeg må nok hellere tage et regulært bad lidt oftere :-) ...ellers ender det også bare med at jeg får en infektion fordi jeg ikke går i bad.

Så indtil videre er det blevet til et par bade, hvor jeg har haft plaster på der har dækket hele såret. Det er dog blevet vådt alligevel, så det skulle tørre.

Nu er mit blogindlæg skrevet over flere omgange i løbet af dagen, og jeg kan derfor nu tilføje, at jeg har været i bad i dag. Det gik rigtig fint. Det gjorde ikke ondt, såret er tørret, og det er endda flottere end før nu hvor nogle af skorperne er faldet af.

Jeg ved ikke om man kan ane det på billedet, men det er som om nogle af hårene i øjenbrynene er begyndt at vokse ud samt noget af skægget. Det er lige før jeg bør barbere mig igen - selvom det er ved at være 5 måneder siden jeg gjorde det sidst.Fødselsdag i morgen
I morgen skal vi spise fødselsdags-aftensmad på bones!

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,