Gå videre til hovedindholdet

Sidste uge med strålebehandling

Så blev det mandag, og der er kun 5 stråledage tilbage - inklusive i dag -, og jeg er helt klar til at sige farvel til dem. Ikke at jeg er træt af vores ellers hyggelige samtaler på sygehuset, den dejlige stemning, serierne i toget osv., nej, jeg er bare klar til at rykke videre. Klar til at begynde at føle mig rask. Klar til at cykle nogle fornuftige ruter. Klar til at indtage 'mit nye jeg', og finde ud af, hvem jeg er blevet og hvad jeg kan præstere. 

På trods af nogle mindre skavanker efter operationen, så føler jeg mig alligevel heldig og meget lidt påvirket af hele forløbet. Forleden følte jeg mig så rask, at jeg knap nok kunne huske at jeg havde ligget i sengen og sofaen uden at kunne bevæge mig. Det er næsten som et glemt kapitel, men det har nok alligevel været med til at styrke mig og gøre mig til den jeg er nu, hvor jeg føler for at ændre min levemåde. Som jeg ser det, så må jeg kompensere lidt for alt den 'livsforkortene' behandling jeg har gennemgået (som dog heldigvis betyder at jeg lever længere) ved at leve sundere, dyrke mere motion og have mere overskud. Jeg skal gerne op og leve lige så længe som alle andre!

...hvordan det kommer til at gå, må tiden vise, indtil videre har jeg en god følelse i kroppen ved at have et minimumsantal skridt jeg skal gå, skifte chips ud med frugt og begynde at cykle. Følelsen af at komme hjem fra cykelturen og tænke "øv, der er længe til i morgen" er fantastisk - på den gode og dårlige måde - den gode fordi det er virkelig fedt, at se frem til at dyrke motion. En følelse jeg sjældent har følt, særligt da jeg var yngre og har haft svært ved at finde min plads i 'motions-verdenen' og derfor sprunget fra disciplin til disciplin. Den dårlige fordi jeg ved, at det er min krop og behandling der sætter begræsningerne for mig. Omvendt kommer jeg i hvert fald ikke til at overtræne til at starte med, så forhåbentlig kommer jeg godt fra start.

Jeg vil dog alligevel understrege at jeg hverken er blevet motions- eller helsefreak i løbet af de sidste uger eller dage, og vil heller ikke lyde som en sådan. Jeg er ikke for fin til at sætte en pose chips til livs eller tage elevatoren selvom jeg kan tage trappen. I går fik vi pulled pork, hvor cold-slaw'en primært bestod af mayo og den fede fraiche. Til morgenmad er det godt nok grovere brød end normalt - da jeg ellers bliver hurtigt sulten - men der er et godt lag nutealla på! Man skal stadig huske at leve, og for mig er det mad jeg kan lide ;-)

Min 'dagbog' har endnu en gang vist sig at være et rigtig vigtigt værktøj, nu hvor jeg har svært ved at huske alt hvad der er foregået. Dét at kunne læse tilbage er guld værd, når jeg husker ét, men rent faktisk har oplevet noget andet. Særligt brugeligt er det når jeg mindes ting, som værende værre end de har været, eller tal/prognoser som dårligere. Det kan selvfølgelig også gå den anden vej.

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,