Gå videre til hovedindholdet

Ramus fraktur/bækkenbrud - forhåbentlig ikke da!

Man skal aldrig male fanden på væggen, men nogle gange er det svært at lade være - selvom jeg håber på det bedste. 

I går tog strålerne lidt længere end normalt, og da sygeplejersken kom ind sagde hun, at det var fordi "det så anderledes ud", uden hun dog kunne komme nærmere ind på det. Det var nødvendigt at få en stråle-tekniker til at se på, at strålerne stadig kunne gives - hvilket de godt kunne. Hun ville dog sende billederne videre til lægen, og så ville jeg få nærmere besked.

I dag møder jeg op til normal tid, intet hokus pokus, og får strålerne som planmæssigt. Der er dog en fejl på maskinen, så det tager lidt længere end ellers, men det har intet med mig at gøre. Da jeg skal til at skifte tøj, siger sygeplejersken at der er bestilt tid til mig i røntgen, og jeg skal gå der over bagefter og få taget billeder. Det var formentlig ikke noget af betydning, men lægerne havde vurderet at der kunne være noget arvæv fra operationen, men de ville gerne lige være helt sikre. Men jo jo, det er fint nok... Så videre og få taget billeder. Det giver pludselig også mere mening, at teknikeren spurgte om jeg ikke havde ondt.

Skejby har åbenbart ikke noget med operationer at gøre, så det var uvant for radiografen der lavede undersøgelsen at lave den type billeder som der skulle bruges i dag. Derfor var der også en læge med under det hele, der gik og pegede og beskrev hvordan han gerne ville have billederne. Selve "muren" om til computeren, er egentlig bare en skrå væg uden dør, så man kan høre alt hvad de siger. En helt mase latin jeg ikke forstår bortset fra 'ramus fraktur', og mig bekendt betyder fraktur 'brud'. Jeg ligger derfor og siger til mig selv "ramus fraktur, ramus fraktur, ramus fraktur", for så er der en chance for jeg kan huske ordet når jeg er færdig, og så kan slå det op. Som regel kommer radiograferne og sygeplejerskerne ikke rigtig med nogen dybere forklaring selvom man spørger... Jeg tror ikke de må.

Jeg spørger dog alligevel efter undersøgelsen, og han forklarer igen at det ikke er hans område og hvorfor lægen var der osv., men at de undersøgte for brud i bæknet - som frygtet... 

Jeg har godt nok mærket lidt øget ømhed omkring ballen inde ved knoglerne, men har skudt det væk igen. Samtidig kan det - som sygeplejersken også sagde - være smerter forsaget af strålerne. 
Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på, om jeg har været for hurtigt ude på cyklen. Selvom det kun har været 15-20 minutters ture uden at træde til eller køre over kantsten eller noget, så er tanken om det kan være min egen skyld ikke så fed. Slet ikke hvis jeg så skal opereres igen. Hvad man end gør ved et brækket bækken?!

På vejen hjem opdater jeg, at jeg har købt en billet - som jeg ordner på telefonen - fra Aalborg til Aarhus. Fedt! Så er den ikke gyldig... Penge ud af vinduet. Jeg spørger dog alligevel i informationen på stationen, som også siger, at den ikke er gyldig. Jeg kan dog spørge konduktøren når toget standser, om jeg skal købe en ny. Heldigvis er de large, da de kan se billetten kun er 20 minutter gammel, og siger at jeg gerne må komme med uden at købe en ny.

Nu er der så bare tilbage, at vente til mandag hvor de skulle ringe med svar på røntgenbillederne. Måske kan jeg blære mig lidt med, at jeg kan gå 10-15.000 skridt om dagen og cykle med et brækket bækken? :D ...jeg håber nu alligevel det er uden betydning, for der er umiddelbart ingen tvivl om at der er noget, spørgsmålet er bare om det er arvæv eller et brækket bækken.

Ha' det vel 
Nick 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,