Gå videre til hovedindholdet

Ny cykel - kan jeg leve op til den?

Jeg har rigtig flottet mig, og købt den fedeste racercykel jeg nogensinde har set - næsten. Men jeg skulle også lige kunne betale den...
Indtil videre står den i tv-stuen, men planen er den skal hænge på væggen - og det var ikke min idé! Sælgeren kiggede sjovt da jeg sagde, at min kone havde sagt at den skulle da ikke stå i skuret, den kunne hænge i stuen. Det tænker jeg alligevel bliver for voldsomt, så vi blev enige om, at den kan hænge i soveværelset :-)

Dette betyder selvsagt, at jeg skal i gang med at dyrke motion. Jeg har været lidt skeptisk i forhold til hvad folk så tror om mig, da jeg trods alt stadig er sygemeldt. Jeg er nået frem til, at sygehuset har sagt at det er rigtig godt at dyrke motion, og gerne så meget som muligt, og det betyder ikke at man er rask. Selvom jeg forsøger at bevæge mig mere - hvilket også lykkes - så er jeg stadig 'kollo-enormt' træt. Så træt, at jeg falder i søvn i bussen på vej til toget efter en god nats søvn. Jeg falder i søvn når jeg prøver at se film om aftenen. Jeg falder i søvn mens jeg spiller computer. Kort sagt, jeg falder i søvn hele tiden, medmindre jeg bevæger mig. Okay, det er ikke narkolepsi-slemt, men jeg skal ikke sidde stille uden at lave noget meget mere end 5 minutter før hovedet begynde at "hoppe".

Så er jeg stadig skeptisk over at skrive jeg laver noget? Ja, jeg har stadig en idé om, at nogle måske kan finde på at kigge skævt på mig fordi jeg bevæger mig, for hvis jeg kan gå eller cykle en tur, så kunne jeg vel også læse en bog - eller hvad? Tro mig dog, når jeg skriver at det kan jeg ikke. Jeg er 100 % sikker på, at sætter jeg mig ned for at læse, så falder jeg i søvn med det samme! :-)

Bivirkninger af strålingen
Jeg er begyndt at blive rød i området hvor strålerne rammer. Ikke i en sådan grad at jeg mærker "brændsårssmerter" eller lignende, men det er begyndt at klø mere. Jeg har fået nogle silikoneskumpuder-et-eller-andet med hjem, der sidder rimelig løst fast på huden. Det er for at beskytte huden mod bukser og boksershorts, der ellers kan slide på området. De virker også fint, tror jeg, jeg mærker i hvert fald hverken "plasteret" eller slidmærkerne.

Jeg tror dog, at grunden til at jeg ikke mærker mere end jeg gør er, at jeg får morfin hver 6. time. Det tager alligevel en hel del. Det gør dog også, at jeg bliver træt med træt på.

Jeg spurgte i dag om jeg ikke kunne få noget opkvikkende til at modvirke morfinen, men det eneste der var, er prednisolon - og det gider jeg alligevel ikke have. Ikke når der ikke er mere grund end lige træthed. Hun mente dog, at trætheden i langt højere grad skyldes strålingen end morfinen - så forhåbentlig stopper det snart. Jeg har jo kun én uge tilbage :-)

Følg min motion
Hvordan og hvorledes det lige kommer til at foregå ved jeg ikke rigtig, men min cykelcomputer synkroniserer automatisk med Endomondo (eller det kommer den til) samt der er mulighed for live at følge med i hvor og hvor hurtigt jeg cykler. Jeg tænker, udover det er sjovt for mig selv at følge med i hvordan min kondition forhåbentlig bliver bedre, så er det også sjovt for andre at se én starte fra 0 og arbejde sig op til forhåbentlig at kunne cykle nogle gode lange ture.

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,