Gå videre til hovedindholdet

At fejre de sidste stråler

Så kom dagen endelig hvor jeg skulle have de sidste stråler! :-)

For os i Aalborg startede dagen dog allerede i går, hvor vi tog forskud på glæderne ved - efter Williams ønske - at tage på Bones. Dels fordi det er væsentligt billigere om torsdagen og dels fordi vi vidste, at vi ville komme sent hjem i dag (og formentlig meget trætte).
Vi havde en rigtig fin dag med ben og burger.

Den endelige stråledag
Ellers startede dagen som de fleste andre, borset fra, at det er sidste dag. I dagens anledning valgte vi derfor at tage samlet af sted. Der var dog også lægesamtale, som vi begge gerne ville være med til, men ellers var det også for sammen at fejre den sidste dag. Næsten som en fødselsdag. I Aarhus var planen egentlig at tage forbi RS28, som er blevet mit faste kaffested, for at introducere Michell for det der plejer at få mig til at se frem til stråledagene. Ejerne, nogle unge mænd, er mega flinke og gør hvert eneste besøg det hele værd. At de så ovenikøbet laver enormt god kaffe til priser der er til at betale, gør bare det hele meget sjovere. Desværre var det ikke dem selv der stod der, så vi valgte at vente til en anden gang - hun skal næsten have den fulde oplevelse. I stedet gik vi i Salling og købte sirup til den latte vi laver hjemme. 
Det meste af turen har William været en prøvelse, og vi var ved at gå ud af vores skind. Vi valgte derfor - lidt imod hvad vi plejer - at købe hans opmærksomhed med en æske Lego. Mest af alt fordi vi vidste, at det ville være umuligt at få noget ud af en afsluttende samtale med lægen, hvis William skal sidde stille i 25 minutter...Vi hjalp ham med at samle hans lego i dag, selvom han faktisk har vist, at han godt kan selv... Bare ikke lige i dag :-) Men det virkede. Det tog hans opmærksomhed...

Lægesamtalen gik rigtig fint, uden jeg - nu jeg sidder og tænker tilbage - rigtig kan huske hvad den handlede om. I hvert fald fik jeg en recept på medicin til blæren, så jeg forhåbentlig kan tisse lidt nemmere fremover. Bivirkningerne fra strålerne vil normalvis vare mellem 2 og 6 uger, og i den tid skal jeg så fortsætte med medicin. Dertil skal jeg fortsætte med panodil og morfin, som jeg også fik en ny recept på. Godt nok "kun" 100 piller, men som hun siger, så kan jeg bare ringe ind hvis jeg løber tør. Hun gav mig også ret i, at praktiserende læger som regel ikke er så rundhåndede med morfin som de er på kræftafsnittet. Når sundhedsstyrelsen fører kontrol, så bliver der også sat spørgsmålstegn ved de store mængder der bliver udskrevet dagligt - altså indtil de ser det er kræftafsnittet, så er det fint nok. 

Hvis der var det mindste jeg var i tvivl om, så skulle jeg bare ringe til dem. Hun gik meget op i at fortælle, at jeg bare skulle ringe, de sad klar hele tiden.

I forhold til min port - til medicin i brystet - som jeg stadig har, så var det ikke noget de havde oplevet før, at folk havde spurgt til. Jeg var nemlig i tvivl om hvad der skal ske med den, selvom den ikke generer mig. Vi havde selv tænkt, at den bare skulle blive siddende her til at starte med, for hvad nu hvis der bliver brug for den? Så er det træls at skulle have en ny ind. Hun ville dog lige spørge Nørrebrogade ad, da det er dem der står for den del.


I stedet for at sidde i det almindelige venteværelse, fik vi lov til at bruge et samtalerum, mens jeg ventede på de sidste stråler. Michell synes det var rigtig hyggeligt indtil jeg fortalte, at det er et samtalerum. Så synes hun det var hyggeligt, og rigtig trist. Men der er jo brug for det.

Der var desværre en del ventetid, ca. 45 minutter, da den ene maskine var brudt sammen og alle patienterne derfor skulle fordeles på de resterende tre maskiner. Som i forvejen ofte er ret pressede... Men det gik dog, og humøret var højt. Sygeplejersken kom endda rundt med sandwich. Undervejs kom sygeplejersken også og fortalte, at jeg bare kan ringe ind hvis jeg vil have porten fjernet. Der var ingen grund til at beholde den. Jeg ved ikke lige hvad der sker hvis jeg ikke ringer... om den så bare skal blive siddende.  Jeg ringer nok når jeg lige er kommet på toppen igen.William havde malet en tegning til min kontaktsygeplejerske der har været med til strålerne stort set hver gang. Hun blev rigtig glad for den. Der stod "tak fordi du hjalp min far med at blive rask" på den.

Ellers gik strålerne fint. Meget mere er der egentlig ikke at sige til det :-) Nu er det slut prut, og tilbage er der kun at vente på tremånederskontrol. 

I forbindelse med afslutningen havde jeg dog flere tanker, nogle skrevet ned og andre glemt, som jeg vil forsøge at få skrevet ordenligt ned. Ellers tror jeg bloggen overvejende vil fokusere mere på min genoptræning fremover, men nu må vi lige se. 

...og dog. Jeg venter stadig svar på røntgenbillederne fra den anden dag. Lægen havde kigget på dem i dag, men hun kunne ikke se noget, og kunne derfor ikke sige noget. Så planen er stadig at specialisterne ser på det mandag, hvor de gør den slags. Derefter vil de ringe til mig. Indtil da holder jeg mig i ro - selvom jeg meget hellere vil ud på cyklen.

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,