Gå videre til hovedindholdet

Bivirkninger ved morfinen og kloge ord fra William

Nu har jeg været på morfin siden fredag, og effekten er rigtig god. Den gode effekt følges dog skarpt af bivirkninger, der lige så stille dukker frem i takt med at dosis øges. 

Kvalme er ikke særlig udtalt i løbet af dagen, men dukker op hvis jeg ikke har spist nok - eller bare er meget sulten. Det kræver lidt selvdisciplin at spise når man har kvalme, men det er det eneste der hjælper. Frugt har vist sig at falde i rigtig god jord, så det spiser jeg faktisk en del af, når jeg går rundt der hjemme. 
Tørhed i munden døjer jeg en del med denne gang. Jeg kan tage en stor sluk vand - eller en halv liter - og 5 sekunder senere er jeg tør i munden igen. Jeg er konstant klistret i munden som om jeg ikke har drukket længe, og der er ikke rigtig noget der virker... Jeg har forsøgt mig lidt med TicTac med mint, de synes at sætte lidt produktion i gang. Ellers blev jeg anbefalet i dag, at prøve med noget syrlige bolcher. Men man kan jo heller ikke spise bolcher hele dagen.
Forstoppelse synes jeg også så småt at mærke lidt til, så jeg er begyndt på magnesia igen.
Smagsforstyrrelser er jeg også begyndt at mærke lidt til. Når jeg har smagt på ting de sidste par dage, har jeg flere gange troet der har været noget galt med det, indtil det gik op for mig, at morfin kan ændre lidt på smagssanserne. F.eks. synes jeg rigtig mange ting har en bismag af fisk, nærmere bestemt laks... det er ikke altid lige lækkert! Men det går da heldigvis over.

Men det er det hele værd! Befrielsen ved ikke at have svie og smerter når jeg tisser er uovertruffen. 

Kloge ord fra William
Michell og William var henne og aflevere bilen til syn i dag, og så skulle de gå hjem. Til hjemturen, hvor de skal gå 45 minutter, har de taget bananchips med, så det hele går lidt nemmere. William siger så til Michell "mor jeg vil gerne have bananchips nu, så jeg får kræft". Michell aner selvfølgelig ikke sine levende ord, og kan kun gentage ham "kræft?", hvor til han svarer "ja, kræft, så bliver jeg stærk". Man kan hurtigt misforstå ellers velmenende hensigter, når man tænker helt forskelligt. Han siger så "far har ikke kræft mere", og så begynder spørgsmålene igen. Ved han nu hvad det er? Hun spørger ind igen, og han siger "ja, far er ikke på sygehuset mere, så nu er han også stærk". 

Vi kan ikke huske, at vi nogensinde har brugt ordene kræft og far i nogen sammenhæng mens han har været der. Det er ikke noget vi bevidst har undgået for at skåne ham, da vi altid har ville være ærlige over for ham. Men et eller andet sted må han jo have opfanget det...Ærter smager dog stadig af ærter, og er i øvrigt egen avl :-)

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,