Gå videre til hovedindholdet

Dilemma i forhold til morfin

Jeg er lidt i et dilemma i forhold til at tage morfin mod de smerter jeg har ved vandladning, da jeg også har ondt der hvor jeg er hudløs (som jeg skrev lidt om i går). Lige nu tager jeg 10 mg. hver 6 time, som er rimelig passende. Jeg må gerne sætte dosis op til 15 mg., men jeg er lidt skeptisk, for hvad betyder det i forhold til mit sår? Vil jeg mærke det mindre? For det vil jeg formentlig, og hvis det er tilfældet, så skal jeg være ret opmærksom på, at jeg ikke bevæger mig mere end jeg plejer.
I bund og grund er der egentlig ikke noget reelt spørgsmål om at tage medicinen eller ej, da jeg ikke kan undvære den. Mængden jeg tager, er dog ikke nok til at gøre noget for såret, som stadig gør ondt.
Jeg forsøgte derfor i går, at tage 15 mg. lidt før end jeg plejer, og det hjalp faktisk utrolig meget på 'vandet', men ikke så meget på såret - af hvad jeg ved. Det er jo svært at sige, for hvordan havde det været hvis jeg ikke havde taget det?
I dag har jeg forsøgt med Xylocain, som bare sved da jeg smurte det på, men efter 5-10 sekunder stoppede det, og jeg var nogenlunde smertedækket og kunne uden nævneværdige problemer smøre Fucicort - steroidcremen - på. Kombineret med den ekstra morfin og de ekstra tiltag, føler jeg, at jeg er dækket 'efter behov'.

Det eneste minus er, at jeg bliver ret træt af den ekstra morfin - men det er en billig pris, synes jeg. Mave-mæssigt har jeg ikke mærket noget til den. Kvalmen har heller ikke tiltaget.

Men så!!! ...så er det begyndt at klø! Hvordan klør man i noget der svier og gør ondt når man rører ved det? Jeg forsøger med en finger at "nusse" lidt, selvom, det ikke hjælper meget på kløen. Kløer jeg igennem, som er dejligt, så ved jeg, at jeg kort tid efter vil være endnu mere øm. Men kløe eller ømhed? At være lidt øm er næsten mere rart - eller mindre irriterende.

...og så er jeg ved at være træt af, at jeg ikke må køre bil! Det er upraktisk at jeg skal have Michell til at hente pakker osv., i stedet for jeg selv lige kan tage turen. Jeg kan ikke engang tage cyklen da jeg har ondt - og man jo heller ikke må køre cykel, når man ikke må køre bil. Så nu må det gerne snart slutte - selvom jeg godt ved, at der lige er i hvert fald en måneds tid endnu...

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,