Gå videre til hovedindholdet

Brandsår af strålebehandling

Nu er det ved at være nogle dage siden, at jeg sidst har skrevet herinde. Der er sket rigeligt, så det er ikke fordi jeg har siddet stille!

Først og fremmest, så satte jeg dosis af morfin op fredag, og umiddelbart var dette nok til, at jeg begyndte at mærke til bivirkningerne. Jeg blev omtumlet, træt, kastede op og fik en enorm hovedpine. 4 timers middagslur rettede op på det meste, men der gik alligevel hele lørdag med at komme nogenlunde på toppen. Det kan også være, at jeg bare har været udkørt, for det har jeg prøvet før. Dog slet ikke i samme stil som det her, hvor jeg var helt færdig. På positivsiden mærkede jeg dog intet til blæren - overhovedet!
Men det var alligevel en ubehagelig oplevelse, og det betød at jeg ventede 24 timer med at tage morfin igen. Jeg startede op på 10 mg. som sidst, og har sidenhen sat dosis op til 15 mg. igen, uden jeg mærker noget til bivirkningerne.

Ellers har vi i weekenden været nede og besøge min far i deres sommerhus i Ebeltoft. Planen var, at Michell skulle til polterabend og jeg kunne være på besøg, da det var i Aarhus, men hun blev uheldigvis syg, og lå det meste af dagen med slem hovedpine. Altså samtidig med at jeg lå... Det var heldigt, at vi var taget af sted, så vi kunne få noget hjælp til at komme på toppen igen. I løbet af søndag fik hun det lidt bedre, men stadig ikke på toppen. Det er hun i øvrigt heller ikke i dag :-( 

Det hudløse inderlår
I forhold til inderlåret, så er jeg kun blevet mere hudløs. Da jeg havde min ufrivillige pause fra morfinen mærkede jeg også ekstra meget til mit brandsår - så meget at jeg knap kunne gå. Xylocain tog en lille smule af toppen, men slet ikke nok. At komme tilbage på morfin er dejligt på alle måder, da jeg nu kan gå igen.

Umiddelbart er benet ikke hævet yderligere. 

Morgenkvalme
Ellers mærker jeg faktisk ikke meget til morfinen, andet end jeg har en enorm sult. Jeg er samtidig ramt af strenge krav til maden, så det er ikke alt der virker. Og det jeg har lyst til, til middag, er ikke det samme som jeg kan spise næste dag nødvendigvis. Fælles for det hele er dog, at når jeg vågner skal jeg helst have mad som noget af det første, da jeg eller får meget kvalme. 

At holde det hele ved lige
Jeg har en følelse af, at min præstationsniveau, lad os sige ligger på 100 fra start, falder for hver gang jeg ramler ind i noget. F.eks. hvileperioden med mit bækken betød, at jeg ikke længere kan gå, da jeg nu døjer med hudløshed og ømme lår/baller. Om det er et tilfældigt sammentræf ved jeg ikke, men jeg ser en tendens, der senest kom til udtryk ved min pause med morfinen, hvor smerterne i såret godt nok er aftaget igen, men ikke til samme niveau som før. 
Hvordan jeg lige skal vende tilbage til "normalen" kan jeg ikke gennemskue, men jeg håber ikke det tager lang tid! Jeg vil virkelig gerne ud og gå ture. Cykle... Ja, jeg vil også gerne i gang med at løbe, men alt er sat på standby. 
Jeg afleverede dog William på cykel i morges, som han elskede helt vildt, men jeg kunne godt mærke at jeg ikke kunne hente ham igen. Måske jeg kan cykle igen i morgen?

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,