Gå videre til hovedindholdet

Slut prut, Morfin!

Morfin-forbandelsen

Så er det slut, farvel og tak for denne gang, Morfin. Det var et praktisk og behageligt bekendtskab, lige indtil jeg ikke længere havde smerter, så var det bare træls. Træls at have kvalme, hvis man glemte at tage sin dosis. Træls at være træt.


Nu kan jeg, efter fire dage uden piller, nok endelig konkludere at det var dét. Det er dog en lidt underlig følelse, for jeg går stadig og mærker efter *har jeg kvalme?* - nej. *Ondt i hovedet?* - nej ... men, er det så bare slut? Var det dét?

Udover mit hævede ben - og porten, som jeg stadig har - så var morfin mere eller mindre det sidste der mindede mig om mit forløb. Det skulle da lige være de fire piller jeg har tilbage, men i forhold til min udtrapning, så kunne det næsten ikke passe bedre. Okay, jeg bliver også mindet lidt om det, når det går op for mig, at jeg kan løbe normalt.

Hvad gjorde jeg for at slippe for morfin?!

Jeg aner ikke hvornår man kan tale om en afhængighed af et givent stof (for mit vedkommende altså) - og om det har været fysisk eller psykisk betinget, at jeg har haft det dårligt. Men jeg har haft det dårligt, når jeg ikke tog det, så det var mit udgangspunkt for at lave en udtrapningsplan. 

Men der var ikke noget hokus-pokus over det. Flere har spurgt om jeg fik en utrapningsplan af sygehuset, og nej, det fik jeg ikke. Først og fremmest mente de ikke, at man blev afhængig af den dosis jeg fik. Derudover gad jeg ikke rigtig, jeg tænkte 'det kan jeg da sagtens selv styre', så jeg ringede ind mens jeg stadig havde smerter og fik nogle ekstra piller, og sagde ærligt til dem, at de også skulle bruges til at trappe ud med - hvilket lød rigtig fint. Jeg tog min daglige dosis, på 15 mg. og satte ned til 10 mg. (stadig) hver 6. time. Så tre gange dagligt. Da jeg havde gjort det, uden at have nævneværdige bivirkninger, satte jeg det ned til to gange dagligt. Det tog ikke meget mere end et par uger, hvis jeg husker rigtigt. Altså fra 45 mg. dagligt til 20 mg., altså uden bivirkninger. Det gjorde jeg en uge, hvor efter jeg satte det ned til 5 mg. to gange dagligt. Det gjorde jeg også en uge, hvor jeg til sidst tog 5 mg. én gang dagligt i fire dage. 

Undervejs forsøgte jeg hele tiden at skære ned, og satte daglig dosis der hvor jeg ikke længere havde bivirkninger. Jeg forsøgte hele tiden at presse tiden så længe som muligt, til der hvor kvalmen begyndte at tage fat - men uden at det blev desideret kvalme, for så ramler det hele først. Begyndte jeg at mærke bivirkninger satte jeg dosis op igen, til der hvor det fungerede sidst.

Skulle det hele nu have været helt perfekt, så skulle jeg have været i gang med udtrapningen mens jeg stadig havde smerter, men det kom jeg ikke. Når man dagligt indtager morfin, så mister man også følelsen med, om man overhovedet har smerter længere. Eller om det kan tages med panodil. 

Skulle det blive aktuelt at få morfin igen, så har det være uhyre effektivt på mig, med relativt få bivirkninger, så jeg ville ikke tvivl med at tage det igen. ....men sådan tænker vi vel ikke ;-)

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,