Gå videre til hovedindholdet

Jeg har ikke vasket hår siden jeg fik kemo

Fedtet hår

Okay, jeg regner ikke med at hive de store sponsoraftaler på shampoo hjem på dette indlæg...
- jeg har ikke vasket hår med sæbe siden jeg fik kemo og mistede håret.

Hvad?! tænker du nok, men jo, den er god nok. Op til kemoen legede jeg lidt med, at lade være med at vaske hår så ofte, og så bare skylle det i stedet. Det gik også okay, selvom det blev lidt fedtet i starten - det blev dog bedre med tiden. Så mistede jeg dog det hele håret, men hvilken mulighed for at starte med frisk hår og lade være med at sæbe det ind. Jeg så frem til det.

Klamt! Nu har jeg siden juni, hvor jeg begyndte at få hår igen, sprunget let og elegant over indsæbningen af håret. Men det fungerer for mig. Jeg skyller håret hver morgen (i hvert fald de morgener jeg husker at gå i bad), så jeg ikke har morgenhår, men dem der har rørt ved det (uden at vide det ikke har været vasket i flere måneder) fortæller at det er ret blødt. Næsten blødere end babyhår. Det er mega blødt, kraftigt og ser almindeligt ud... Nu er det bare rutine, at det ikke bliver vasket.

Med andre ord, så er jeg der, hvor jeg ikke kan gennemskue hvorfor jeg skal begynde at putte sæbe i det... Hvorfor bruger man egentlig shampoo?

Hvordan det vil virke for visse personer med langt hår, kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om. Omvendt, så ser de lande der ikke har noget sæbe ikke ud til at være særlig fedtede. I hvert fald ikke i samme grad som os der bruger sæbe dagligt (og her taler jeg ikke om resten af kroppen - den får trods alt stadig en omgang)

Det skarpe øje

Den skarpe læser kan også se, at jeg er blevet klippet. Jeg satte trimmeren til 5 mm., så nu ligner jeg mig selv igen. Gad vide om det også er et forsvar? Jeg synes i hvert fald ikke om at have 'langt' hår længere. Det ser helt forkert ud...

Jeg har ingen planer om at det skal blive længere lige foreløbigt, men det kan da godt være, at når alt ligesom er faldet til ro igen, at jeg så finder på at lade det gro.

I forhold til 'blødheden', så kan man godt mærke at det kun er 5 mm. langt, men det er faktisk stadig ret blødt. Det siges jo også, at håret ændrer sig efter man har fået kemo. Mit kan man ikke umiddelbart se forskel på, at end man kan mærke at det er blevet babyblødt - det kan jeg godt leve med!

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,