Gå videre til hovedindholdet

Ikke længe igen med morfin (forhåbentlig)

Morfin

Mine tanker om at skrive om mine kvaler med morfin er lidt splittede, for det er jo i ens egen interesse at indtage stoffet. Ifølge lægerne skulle man ikke tænke på bivirkninger som afhængighed, men for mit vedkommende har det vist sig, at jeg nok alligevel har skulle være opmærksom på det. Det er dog en 'opmærksomhed' der er svær at definere, for nok kan man være opmærksom på det, men der har ikke været det store valg, da morfin har været nødvendigt for at jeg (overhovedet) har kunne tisse.

Med andre ord, så er min respekt for stofmisbrugere der stopper med store mængder smertestillende eller euforiserende steget markant. At stoppe med at drikke cola gav kvalme og hovedpine i én til to uger. Morfin derimod, fungerer kvalmen på en helt anden måde - lidt svært at forklare. Man har i hvert fald ikke altid lyst til at stoppe ;-) ...det er heller aldrig belejligt. 

MEN, det kan lade sig gøre. Jeg tager nu 5 mg to gange om dagen, og det er faktisk meget passende. Jeg mærker kun meget lidt til bivirkninger - hvis overhovedet - men kvalme, hovedpine osv. forsvinder med det samme. Det har jeg gjort i nogle dage nu, og ifølge Michell er planen at jeg skal stoppe helt på mandag. Det er dog en lige kort nok deadline blev vi enige om, så den er i stedet ændret til onsdag. Forhåbentlig kan jeg mandag eller tirsdag gå ned til 5 mg uden problemer. I forhold til 5 mg., så grinte min faste læge næsten da jeg sagde, at jeg havde fået udskrevet 5 mg - "det er jo ingenting, kan du overhovedet mærke det?" - og det kunne jeg heller ikke. Det havde ingen effekt overhovedet, så den blev også sat op. Men i forhold til abstinenser, så er det åbenbart rigeligt.

Det er noget jeg har tænkt mig at nævne til lægen, næste gang jeg skal snakke med dem. Det kan være de har en forklaring.

Bryllup


Vi har været til bryllup, hvilket var en kæmpe oplevelse! I forhold til mig selv, så tog jeg den hurtige beslutning at tage en ekstra omgang morfin, da jeg i dagene op til havde presset mig selv i en sådan grad at jeg havde ret voldsom kvalme og hovedpine. Det tog den! Til gengæld blev jeg så træt, at jeg blev fuldstændig smadret. Til vores held, så skulle vi sejle med 'Mågen' ud til himmelbjerget nogle timer efter vielsen, hvor vi kunne sidde og snakke med de andre, eller hvad man nu gjorde. Gå lidt rundt i byen. Vi valgte at køre hjem til Michells forældre, hvor jeg faldt i søvn med det samme på sofaen. Jeg sov nogle timer, og vågnede næsten frisk op. Amen altså, hvor heldig har man lov til at være, at det lige passede ind? Det var dog lidt hårdt at være oppe til kl 5, men alt i alt en perfekt dag, hvor alt spillede.

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,