Gå videre til hovedindholdet

Hvorfor dyrker jeg pludselig motion?

Som nogle nok er bekendte med, så er jeg begyndt at cykle og løbe. Cykeldelen har jeg praktiseret betydeligt mere end løbedelen som i skrivende stund kun sniger sig op tre ture. Men en god start har også ret!


Men hvorfor gør jeg det?

Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at kræft ofte er en øjenåbner for folk - og det kunne jeg da heller ikke sige mig fri for. Mig bekendt, så forlænger en omgang kemo skarpt efterfulgt af operation og stråler ikke just levetiden - desværre - og det må jeg så kompensere for, i det omgang jeg nu kan. Jeg har trods alt en lille kone og nogle små børn, jeg meget gerne vil se blive gamle ;-)

I min optik var det derfor mest oplagt at tage fat der hvor jeg virkelig har forsømt de seneste år. Motion! Så man kan vel sige, at kræften var en undskyldning for at komme ud og købe en masse nyt og lækkert udstyr...

Okay, man kan ikke købe sig til en god kondition, men hvis jeg skal følge mit hjerte, så kommer jeg længst hvis jeg tænker *Wow, en flot cykel, du skal da vist lige luftes en tur, hva'?*. Det er altså federe end at hoppe på citybiken (selvom den nu også er nydelig at se på)

Hvad vil jeg opnå?

Ikke noget. Jeg har intet mål. Jo, jeg har en drøm om at være med i nogle løb, fordi det kunne være sjovt, men jeg har ikke som sådan noget mål jeg sigter efter. ...nu jeg mærker efter, så er det nok også for at beskytte mig selv, for hvad nu hvis jeg ikke kan indfri det?

Skal man endelig definere noget, så har jeg fundet to træningsplaner for begyndere jeg følger. Derudover kunne det da også være sjovt at kunne cykle fra Aalborg til Silkeborg eller noget i den stil. Nu må vi se, hvor det hele fører mig hen. 

Mit mål er at komme i bedre form end jeg er nu.

Kan jeg gøre det selv?

Niks, aldrig. Jeg kan starte det hele op, men at holde det ved lige kræver i høj grad selvdisciplin - som jeg ikke har - og det hele beror derfor på, at Michell siger "nu skal du ud". Ellers er jeg typen der kigger ud af vinduet og tænker *ahh, regnvejr... jeg venter til i morgen*. Det skal jeg ikke! Der er en stram plan!

Min primære motionsform er cykling, som jeg supplerer med løb. Michell var også med på at løbe, så det er noget vi har startet op sammen. Jeg forsøger at nå ud to gange om ugen, hvor Michell er lidt mere hooked på tre - men hun har trods alt heller ikke cyklen. 

Det der nok kan betegnes som det vigtigste for os, er realistiske delmål. Det nytter ikke for os at køre os selv totalt døde, for så forsvinder alt lyst til at komme ud igen. Lidt ligesom med mad... Hvis man totalt grovæder, så er det de færreste der har lyst til at spise stor middag dagene efter. Hvis man spiser tilpas, så har man lyst til at spise hver dag. At have lyst til at dyrke motion hver dag er i vores øjne langt federe end at bruge flere dage på at være helt færdig i kroppen - og have behov for mere end én hviledag. Dermed ikke sagt, at man ikke også skal presse sig selv ;-)

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,