Gå videre til hovedindholdet

Lægen der opdagede det hele

Mave- tarmlæge

Jeg var inde og snakke med min mave- tarmspecialist i mandags, da jeg var begyndt at mærke mere til maven - tror jeg. Det er altid svært om det er hovedet eller kroppen den er gal med, om man 'bare skal i gang' efter at have ligget stille de sidste 9 måneder (mere eller mindre).

Det gik rigtig fint, og jeg havde Michell og Ina med. Michell var meget opsat på, at hun skulle give lægen en stor krammer, fordi hun jo reelt har reddet mig. Havde lægen ikke opdaget kræften i sin tid, så havde jeg formentlig gået med den endnu, da jeg var færdigbehandlet for mit lyskebrok.

Det starter dog ikke så godt ud, da sygehuset ikke har modtaget svar på blodprøverne jeg fik taget forinden. Lægen kunne godt se at de var taget, men kun ikke få tallene... Uden at vide hvorfor, men irriterende syntes hun da det var - jeg havde dog nogle prøver der kun var én måned gamle, så de kunne stadig bruges. Sådan er det når man får lavet prøver på tværs af sygehuse... Altid noget rod ;-)

Ellers får jeg den store gennemgang, så jeg kan blive tjekket ordenligt igennem, og alt ser egentlig fint ud. Dog kan kemoen, morfinen og hvad jeg ellers har fået nemt sløre symptomerne, så vi bliver enige om at jeg starter op med Humira igen. 

Humira er ikke skyld i kræften

Lægen fortæller også, at hun har haft gang i den helt store research omkring Humira og sarkomkræft, hvor hun har læst samtligt materiale om emnet, samt konfereret med specialister rundt omkring, om der kan være en sammenhæng mellem Humira og sarkomkræft - og det afkræfter hun, det er der ikke. Det giver nok dels hende ro, men også i forhold til mig der trods alt skal begynde på det igen. Men fedt at hun bruger så meget energi på det! 

Jeg bliver endnu en gang bekræftet i, at jeg aldrig nogensinde skal skifte væk fra hende.

Hun fortæller også, at når der har været nyt i min sag, så har de fulgt med i det, og at de faktisk har været lidt berørte af det hele. Jeg må jo være velkendt på afdelingen, siden de sådan tænker over det :-) Men okay, jeg er efterhånden vant til, at de siger "hej Nick" når jeg kommer der - og blev også kun bekræftet i at de stadig kan huske mig, da de velkendte ansigter smiler og siger hej.

Lidt berørte

Da jeg ligesom er ved at være færdig med konsultationen, siger Michell "jeg er simpelthen nødt til at give dig et kram" og min læge bliver rimelig paf, og ligner en der lige skal forstå det rigtig, for ikke at fremprovokere en pinlig situation. Michell åbner armene, og lægger op til, at der skal altså gives et kram - og den er lægen med på - dog lidt paf, og bliver måske også lidt berørt af det. Så bliver hun altså også lige nødt til at have Ina op, og hvad hun hedder og hvor gammel hun er - osv. - sådan rigtig hygge-snakke. 
Michell siger, at de virkelig er glade for at hun opdagede det, hvortil lægen lidt undvigende svarer 'ah, det var blevet opdaget', men nej, kan jeg modsvare. Jeg var færdigbehandlet, og hvis/når det endelig var blevet opdaget, så havde jeg gået med det meget længere tid, og hvem vidste så om det havde spredt sig eller hvad det havde. Vi var meget tilfredse!

Som lægen sagde, så var de jo ikke maskiner, de var bare mennesker, og de tænkte på os.

Hvilket sted!

Ha' det vel
Nick :-D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,