Gå videre til hovedindholdet

Planlagt indlagt igen samt opereret port ind

Så fik jeg opereret porten ind! En sjov fornøjelse, hun var god ved mig hende sygeplejersken der stod for fjolle-sprøjten. Med det på plads, så kan vi tage det fra en ende. Tøjet!Der er intet som sygehusets smarte habit :-) Man bliver smurt ind i gult sjap, så derfor skulle jeg have deres tøj på. Men! Det var egentlig en regulær operation, med stativ til at holde afskærmningen som jeg tror det ser ud når man får kejsersnit. Mens de gør sig klar, snakker vi lidt frem og tilbage og jeg fortæller at jeg egentlig mest er nervøs for om det gør ondt, for man læser lidt forskelligt på nettet. Jeg ved ikke hvordan hun tolker det, men hun tilbyder noget beroligende "der vil få det til at snurre lidt" - ja tak, det kunne jeg da godt tænke mig. Man mærker hurtigt effekten skulle jeg lige hilse at sige! 30 sekunder efter bliver vejrtrækningen anderledes, jeg føler mig træt og fniser lidt af de ting de siger. Ja, og tingene kører rundt. Fadøllene kan nok ikke tælles på én hånd her. Derudover får jeg smertestillende og andre ting i hånden. Jeg husker næsten intet fra operationen, andet end jeg på et tidspunkt siger at jeg kan mærke lidt, og får så igen spørgsmålet om jeg vil have lidt mere. Man kan jo næsten ikke takke nej til sådan et skud - så, BUM. Helt væk igen. På det papir jeg har, er det opgivet til at have taget 1 time og 20 minutter. Jeg følte det tog 10 minutter. Så det er jo vældig fint! Helt uden smerter. Som i fuldstændig smertefri... Det er lidt anderledes nu her til aften, 8 timer senere. Har fået panodil et par gange der også har taget smerterne. Det føles lidt som at have skåret sig i fingeren - sådan lidt halv dybt... Men okay, de har jo også skåret, jeg tror han sagde 5 cm. hvor der så efterfølgende er løsnet væv så der er plads til porten. Så det er vel fair nok man godt kan mærke det. Ellers måtte jeg også gerne få lidt morfin. Men holder mig til det lidt mildere så længe jeg kan.

Da jeg var færdig skulle jeg heller ikke nyde noget af at blive kørt tilbage, så jeg gik selv. På den måde føler jeg mig heller ikke så syg. Det er virkelig akavet at ligge i en seng og blive kørt rundt på et hospital. Tilbage ved startstedet skulle jeg sidde én time og slappe af inden jeg måtte tage videre.Og I skal da ikke snydes for et billede af morgenmaden. Der var endda nutella :D Jeg havde min tvivl forleden om jeg kunne spise noget. Jeg endte med at fråde det hele!

Den færdige port ser ikke helt sådan ud som på billedet nedenunder. Faktisk kan man næsten ikke se den. Umiddelbart skulle der bare være en lille bule. Det er meget lidt behageligt at røre ved den lige nu, da musklerne og alt muligt er helt smadrede, så derfor var de så flinke at sætte 'nålen' i mens jeg lå og svævede rundt. Det er porten man kan se til venstre. Jeg ved ikke hvad plasteret er til... Nålen sidder til slangen der gives kemo i. Den stikkes bare ind i 'puden' som når der skal tages en blodprøve.Samtalen med lægen gik også fint. Jeg fik min lægeerklæring så jeg kan blive officielt sygemeldt fra studiet og svar på nogle af de spørgsmål der havde ophobet sig i løbet af de sidste tre uger. Jo, og så skulle han da også lige have en opdatering på alt det der var sket - han synes alligevel det var en hård omgang (gad vide hvad en mild omgang er? - hverdag?)

Da jeg kom "tilbage" onkologisk var min sygeplejerske sådan lidt "...kan jeg ikke lige få dig til at løfte op i t-shirten" ... Åh, fedt, udbryder hun. "De har sat nålen". De havde ikke noteret i journalen at den var sat, og så er den normalt ikke sat. Så hun havde allerede advaret de andre om, at der var en der skulle ind og holde i hånd. Så jeg er da egentlig meget tilfreds med at jeg fik sagt at jeg skulle have kemo i dag... :-)


Så blev det tid til 2. planlagte indlæggelse. Kom først i gang ved 15 tiden, da det skal bestilles og der var ventetid. Nu, kl 19.40 er jeg bare mega træt. Sidder og falder i søvn over tastaturet :P Mærker ikke noget til det endnu, dog bekræftede sygeplejersken mig i at det blev værre og værre for hver gang. Ikke nødvendigvis mere kvalme, men i hvert fald mere træt. Så nu må sengen gerne snart komme!

Ps. der var ingen mos i dag. Til gengæld fik jeg kartoffler, saftig kylling og noget rodfrugte-noget samt en appelsinfromage til dessert. Igen skal I da ikke snydes for et billede. Sovsen var lidt usaltet - heldigvis var der salt med. Ellers smagte det fint :D


Da jeg var lidt sulten en halv time inden der var mad, kom sygeplejersken med en pose chips og en abrikossodavand. Ja tak!
Ha' det vel!
Nick :D


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,