Gå videre til hovedindholdet

2016: Skanningen viste ikke noget, der ikke skulle være der!

2016. Jeg blev ringet op i går af min kræftlæge, at hun havde fået svar på skanningen og at der ikke var noget der ikke skulle være. Yay! :-) 'Men' da det samtidig var opfølgning på trætheden, så kom vi heller ikke nærmere hvad det kan være. Altså ikke udover, at det ikke skyldes tilbagefald eller lignende. 
Med det sagt, så har jeg faktisk været oppe før 8 de sidste dage, uden at være mere træt end normalt. Så måske dels nervøsiteten over skanninger og dels eksamensangst har været medskyldig i trætheden - det er ikke til at vide. I hvert fald ville de se tiden an, og beroliget af de gode svar, så er jeg tryg ved den beslutning. 

Hun bestilte samtidig en MR-skanning til om tre måneder. Hun sagde også, igen, da hun efterhånden kender mig, at jeg skulle ringe hvis der var noget. Og hvis jeg var i tvivl om jeg skulle ringe - så skulle jeg ringe. Så kunne den næsten ikke skæres mere ud (hvilket jeg nok bare har haft brug for).
Hun så også tit, at folk havde svært ved at vende tilbage til 'livet'. Det er en stor omvæltning i måneder eller decideret år, at folk tager beslutninger for en, og noget af det største man skal tage stilling til i løbet af dagen er, om man vil have toast eller pizza til morgenmad. Eller om man vil se Dexter eller The Day after Tomorrow for 215. gang. Det har jeg i hvert fald synes har været svært, og det er noget man lige skal vænne sig til - at være tilbage. 

Øre-næse-halslæge

Inden opkaldet var jeg ved øre-næse-halslæge, som gav den helt store tur. Det var grundigt med medicinliste, forhistorie, kikkertundersøgelse samt ultralyd af halsen. Der var lidt hævelse ved den ene mandel samt noget bag tungen (noget med imunforsvaret), men ikke noget der forklarede 'klumpen' i halsen. Og ikke noget farligt.
Alt i alt nåede hun frem til, at det formentlig var musklerne der blev brugt lidt forkert, for alt var i den skønneste orden. Jeg blev derfor henvist til en talepædagog, der vil undersøge nærmere. Der er dog en ventetid på ca. 4 måneder. 

Det er ikke noget udbredt fantastisk ting at få lavet en kikkertundersøgelse gennem næsen. Ikke at jeg decideret lå og græd i fosterstilling, men når kameraet skal rundt i krumningerne, så kan det da godt mærkes. På en lidt ubehagelig måde. Så uden at skabe skræk og rædsel om undersøgelsen, så alle fra nu vil frygte den, så var det ret hurtigt overstået, og jeg er ikke nervøs for at få det gjort igen. Kan vel bedst sammenlignes med en 'lidt træls blodprøve'. Det er også bare super irriterende, kan mærkes og man ønsker det stopper. Men man får dem lavet alligevel. Og så er anatomien også bare forskellig, og hun sagde jeg havde en krumning i næsen.

Derimod var undersøgelsen af mandlerne en "yuuuuughghhhh... uguuuuhghhh... yuuuuugh (bræklyde)"-oplevelse, med tårerne trillende ned af kinderne. Det var ikke så voldsomt at der kom noget op. Eller ubehageligt. Der kom bare en masse lyde. Og normalt har jeg ikke nemt til kvalme, og kan uden problemer selv røre ved både drøbel og mandler. Sygeplejersken smilede bare og sagde "ja ja, hun beder jo selv om det" alt imens tårene trillede, og jeg prøvede at samle mig. Det var dog ikke noget der generede lægen, for hun fortsatte bare. Jeg vil næsten sige, at det var som om hun ikke lagde mærke til at jeg lavede de vildeste bræklyde.

Men flinke var de. 

Nu må man efterhånden sige, at jeg er tjekket hvor der tjekkes kan. Jeg er clean, og kan så småt gå i gang med speciale uden at belemre systemet mere med min nervøsitet. Som de jo så gerne vil have alligevel. 

Ha' det vel
Nick :-)

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,