Gå videre til hovedindholdet

2016: Kræftkontrol er værre end eksamen

At gå til eksamen - hvilket jeg skal på mandag - kan ende ud i dumpet eller bestået. Og selvfølgelig alt muligt derimellem. Er den bestået, så er det bum, færdig med den. Kontrollen på sygehuset derimod, den kan kun "udsættes" i højest tre måneder - eller "dumpe". Lad det blive den første.

Men, det er bare heller ikke fedt. Vi har her i huset gejlet os selv totalt op (eller ned), til et punkt hvor kontrollen næsten er en lose/lose, for det bedste vi kan få at vide, det er, at der afventes om tre måneder. Som rationel tænkende mennesker, så prøver vi selvfølgelig også at overbevise os selv om, at det er gode nyheder, at der ikke er noget. For det er det! Men fra i eftermiddag starter uret bare forfra, og vi har tre måneder til at være afventende igen.

Lige nu har jeg bare ramt et punkt, hvor jeg har svært ved at sætte mig op til større opgaver som eksamen og lignende (andre kedelige ting), der skal 'hjælpe' på den længere bane. For hvad nu hvis... Så er der SÅ mange ting, der er federe at kigge tilbage på, end at gemme sig væk på værelset bag en skærm. I stedet ligger fokus på de mindre opgaver som aftensmad, lege med ungerne eller se de serier i tv jeg ikke lige har fået set endnu. Hvilket er utroligt, at der stadig er nogen, da jeg har set serier sammenlagt seks måneder af mit liv i løbet af det sidste år... ;-)

Til kontrol

Men, nu har jeg så været til kontrol, efter jeg skrev ovenstående. Vi kom til før tid, hvilket er okay, og lægen hyggesnakker lidt da vi har Ina med. Så kommer ordene:

"skanningen ser fin ud, men..."
"..." (mig der taber kæben)

...og så en forklaring om, at de har fundet en lille "ting" - husker ikke lige hendes ordvalg - på 1,6 cm omkring mit bækken. Hun kunne ikke sige hvad det var, men lagde alligevel vægt på, at det formentlig var en lille blødning, og det ikke nødvendigvis betød, at kræften var tilbage. På skanningen kan man dog ikke se præcis hvad det er, og derfor havde hun booket en ultralydsskanning til efter samtalen hvor man kan se mere. Med en af de dygtigste til ultralyd, var hendes ord. Der skulle muligvis også tages biopsi, men det var op til ham at vurdere.

Der fra er det egentlig bare svært ikke at blive *liiidt* nervøs.

Så lidt i flash-backs, så fik vi vendt at mit urin stadig lugter, jeg er mega træt og jeg har slim i halsen. Urinen havde hun ikke umiddelbart noget bud på hvorfor lugtede, men trætheden skulle lige undersøges nærmere, det kunne eventuelt være jernmangel. Dette blev dog hurtigt afvist igen, da hun spurgte ind til vores kostvaner som er okay varieret - og sundt. 
I forhold til slim i halsen, så mente hun ikke det var fordi der var noget kræft som var kommet tilbage, men at det sagtens kan være slimhinderne der stadig er irriterede. Derfor henviste hun også til en øre- næse- halslæge der formentlig vil lave en kikkerundersøgelse.

Derudover skulle det hele lige vendes med alle de andre læger på mandag, hvor efter de vil have mere at sige. Vi aftalte at hun ringer, da hun spurgte om jeg ville indkaldes uanset. Jeg kan godt klare både gode og dårlige nyheder over telefon... og at aftale man bliver indkaldt hvis det er dårlige nyheder er bare dumt. Så er det altså en lang, nervøs tur! Og at komme ind hvis der ikke er noget... det er bare lidt spild af tid, når der er halvanden time hver vej :-)
Men i hvert fald, så lød hun ret sikker på, at de ville bestille yderligere skanninger af mave og bækken for at være sikre på, at der ikke er noget.

Men nu må vi se. Det er nogenlunde det jeg kan huske. Hun kunne i øvrigt godt følge mig i tankegangen omkring, at kontrollen aldrig rigtig gav ro.

Michell ser på dette tidspunkt ikke frisk ud længere, og ved nok ikke om hun skal græde eller afvente. Nok mest af alt bare et chok over ikke at komme ind og få det at vide, som man har gået og ventet på. Nemlig at der ikke er noget... Så skal der ikke komme et "men". Det hele kommer nok bare lidt tæt på igen. Det var i hvert fald den følelse jeg havde, og tanken om at hun skal være bekymret igen er værre end behandlingen. Så nu er vi i hvert fald ærlige, og I får hele følelsesspektret med - det var ikke kønt eller sjovt at vente på skanningen, og der blev ikke sagt mange ord!

Til ultralydsskanning

Lægen der foretog skanningen var den samme som i sin tid skannede og lavede biopsi af knuden. Det var lidt sjovt at møde ham igen. Han kunne ikke se noget der så forkert ud, og dobbelttjekkede med den MR-skanning jeg fik lavet tidligere for endnu en gang at lave en ultralydsskanning. Hvis den ikke viste noget der, hvilket den ikke gjorde, så betød det, at han havde gjort alt hvad han kunne.

Det var dog ikke lige til at skanne mig, for som han sagde "de har da ommøbleret dig", så sad det hele ret sjovt. Eller underligt, om man vil. 

Men dejligt, at det hele formentlig er falsk alarm! Så nu er der bare tilbage at håbe, at det rent faktisk er falsk alarm, og så vende tilbage til eksamenslæsningen - som nu, i øvrigt, føles endnu mere ligegyldig end før, med alt det om ørene. Selvdisciplin!!! 

Ha' det vel
Nick :-) - der har fået lov til at købe hvad han vil i dag, så det blev til tre poser flæskesvær til aftenens afsnit af House of Cards. Nå ja, og 8 uger af Jyllands Posten...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,