Gå videre til hovedindholdet

2016: Evig-træt

I starten af december var jeg egentlig ret frisk og overskudsagtig, hvor jeg stod op ved 8-tiden - nogle dage endda ved 7-tiden - og var aktiv i løbet af dagen. Der fra er det egentlig bare gået ned af bakke, indtil i dag, hvor jeg går i seng ved 22-23 tiden og står op mellem kl 9 og 9.30. Nogle dage 8.30. Jeg tænkte, at jeg nok sover for længe, og forsøgte at gå i seng omkring midnat hvilket blot resulterede i at jeg var endnu mere træt. Tog den anden vej, og gik i seng til normal tid - 22 ca. - og satte vækkeuret til 8.00. Resultatet: stadig lige så træt og næsten behov for middagslur. Det er dog ikke hele døgnet jeg er træt, som regel "vågner" jeg op omkring 18-tiden, hvor jeg føler mig mere frisk end jeg har gjort hele dagen.

For lidt motion? Det er koldt, jeg er træt og prøver at motivere mig selv til at hænge i bøgerne - altså ikke specielt meget overskud til at starte en træningsplan op. Men det kan jo godt tænkes, at den manglende daglige bevægelse faktisk betyder en hel del for det overskuddet. Det var så også bare lidt uheldigt, at da vi i dag gik en lang tur endte jeg med at ligge med hovedet begravet i hovedpuden i 4 timer efterfølgende med migræneagtige smerter.

Nu har jeg i hvert fald, i et forsøg på at blive lidt klogere på søvnmønstret, begyndt at skrive ned hvornår jeg går i seng, står op osv. Altså et regulært søvnskema. Når lægen spørger om man føler sig træt, så kan jeg også vise mit skema hvor de kan se sort på hvidt hvor meget søvn jeg får.

For det kan da ikke passe, at det er nødvendigt at gå i seng kl 21 for at stå op før 8.00 næste morgen?! Hvad så når jeg skal op kl. 6.30, når jeg får et arbejde? Er det så i seng 20.30? Og gad vide hvor meget de kan teste for. Jeg har været til egen læge og fået lavet diverse målinger som alle så fine ud. Så tænker jeg bare... Hvad kan ikke måles? For jeg er mega træt. Straks går man også lidt i sygdoms-mode: er det faresignaler?! Det bedste jeg kan komme på er, at jeg ikke bevæger mig nok. Men igen, der findes nogle mennesker der er skrappere til at udlede sådan noget, end jeg er :-)

Argh. 

Men Ina er begyndt i dagpleje, og det går super fint. Det er over alt forventning fra dagplejemoderen, da Ina begyndte i mandags og nu har været der og sove til middag også. Jeg går straks i tænke-mode; hvorfor er Ina ikke ked af det? Er hendes tilknytning til os som den skal være, når vi bare kan aflevere hende? Lige nu nyder vi blot, at hun er glad for at være der, og både kan lege lidt for sig selv men også aktivt opsøge dagplejemoderen. Måske vi bare har været heldige at hun er begyndt i en tid, hvor der har været overskud til nye mennesker, for vi skal ikke længere end én måned tilbage før Ina knap nok ville være hos mig - og da slet ikke i nærheden af andre mennesker. Kun mor der virkede!

Og så gik det lige op for mig, at når jeg skal til skanning på onsdag, så betyder det samtidig at jeg skal forbi kaffemanden og have en espresso og en øko croissant. Det er næsten nostalgi. 

Ha' det vel
Nick ;-)

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,