Gå videre til hovedindholdet

William, lægen og 4-års-vaccinen

Som 4-årig, så skal man til tjek ved lægen, og samtidig have en vaccine - og det skulle William selvfølgelig også, så det fik han forleden. 
Det var ikke noget vi som sådan havde forberedt ham på, men vi havde dog snakket om det her dagene op til, at han skulle til lægen og stikkes (ligesom Totte i hans Totte-bog), så han ved udmærket hvad det handler om.

Flot klaret!
Han klarede det så flot! Nok er man altid stolte af sine børn, men han klarede det alligevel over alt forventning. Det startede ud med, at lægen spørger om nogle ting, som barnet skal svare på (og som man lige skal holde tungen i munden på, for ikke at komme til at svare på, på barnets vegne). Synet har han fra sin far, og han svarede på spørgsmålene i synstesten på sekundet. 

Da vi nåede til vaccinen, spurgte lægen om han vidste hvad det var. Lidt rundtosset af det hele var han alligevel lidt forvirret, for her hjemme ved han godt det er for ikke at få farlige sygdomme - han fik fremstammet noget i den retning, samt "det skal man" - og så blev han ellers bedt om at trække buksen ned og holde om mig. Ind kommer nålen - ingen reaktion - og hun tjekker om der er blod, ved lige at trække ud, og så sprøjter hun ellers vaccinen ind. Der går lige et par sekunder, så siger han "av, av", og hulker i 1-2 sekunder. Lægen spørger om han vil have et plaster på, men han siger "det gør ikke ondt mere nu", og så var han egentlig videre. Videre på vej hen til lægen for at snakke med hende og ellers rundt og kigge. På vej ud, vil han faktisk ikke hjem, og konstaterer at han savner lægen - som han gør ved alle han synes om, det er hans måde at sige dét på - og så kan man ikke undgå at blive lidt paf. 

Har det hele været så god en oplevelse for ham, som han giver udtryk for? Er han stærk fordi hans far tit er på sygehuset - og han vil være ligesom sin far? Det er vel sundt aldrig at stoppe med at stille spørgsmål til sig selv :-)

Umiddelbart er han glad og tilfreds.

...og som lidt pylret far, var det en undskyldning for at tage til bageren og købe kage. ...også selvom det ikke var en dårlig oplevelse. Og slikkepinde... og hvad han ellers pegede på. Til aften tog vi på McDonalds, da ingen af os havde lyst til at lave mad. Vi har flyttet rundt i hele huset de sidste par dage, og vi er begge ved at være helt rundtossede og smadrede. 


Et happymeal koster 35 kr... Han fik æblejuice til - det vil han altid. Altid juice. Det er fint nok, han væltede den dog, og så gik jeg op for at købe en ny. 18 kr for én juice - havde jeg vidst det, så havde jeg nok købt et happymeal mere, og så selv spist burgeren :P 

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,