Gå videre til hovedindholdet

Udtrapning af morfin og ferie i Legoland Billund

Dagens indlæg er delt i to, da der er flere ting at skrive om. Første halvdel vil omhandle morfin og anden halvdel er om vores miniferie i Legoland

Udtrapning af morfin
Jeg ringede til sygeplejerskerne i morges, da jeg næsten er løbet tør for morfin. Som alle de andre gange jeg har snakket med dem om morfin, så føler jeg det er lidt 'forbudt', og at man spørger om fredagsslik på en onsdag. Jeg forventer egentlig et nej... De er selvfølgelig lyttende, og siger ikke bare nej. Jeg indleder med, at jeg har fået stråler og det har ramt blæren, og jeg får morfin. Jeg fortæller, at jeg har forsøgt at gå ned, men at der stadig er bivirkninger og at jeg ikke har flere piller tilbage. Hun slår mig op i systemet og spørger meget overrasket "er det slet ikke blevet bedre?" - og jo, det er det - heldigvis. Hun siger også, at det er vigtigt at tage Panodil samtidig med. Jeg fortæller mine planer med det, at jeg tager 15 mg. hver 6. time, og det regner jeg med at gøre en uge mere for derefter at sætte ned til 10 mg. og 5 mg. for også at trappe ordenligt ud. Hun spørger lidt retorisk om jeg vil have et glas med 100 piller ligesom sidst, og lægger så samtidig en besked til lægen om jeg selv er i gang med udtrapning. 

Derudover sagde hun, at det vel ikke var så dyrt, selvom det var 100 piller - og nej, de er ret billige, og jeg sagde også, at det var ingenting i forhold til at tage toget hver dag fra Aalborg til Aarhus. Også selvom man får pengene refunderet. Hun fik næsten et chok da jeg sagde jeg havde ventet 10 uger på at få dem refunderet, men at hun var glad for at få det at vide, for så kunne hun vejlede nye patienter i, at de skulle sende sedler ind ugentligt. 

Ferie i Legoland
Vi havde en mega awesome tur i Legoland, hvor alt bare gik efter bogen. 


William var stor nok til at prøve Dragen i år. Han var meget skuffet sidste sæson... Vi var lidt spændt på hvad han ville sige til en vild rutschebane, men han var helt vild med den.
Legotoget snakker han hele tiden om.

På Piratværelset i 'Pirates Inn' var der en kasse med duplo - den var han selvfølgelig hurtig til at finde frem.
Til aftenbuffeten - som i øvrigt var mega god med 5 forretter og 5 forskellige slags god kød - fik han også en pose Lego. Det var en 'hvis du tegner den her tegning så har vi en overraskelse til dig'-pose Lego. Det er lidt hyggeligt med alle de ekstra ting man får udover det man har bestilt :-) Han spiste godt nok ikke særlig meget, men til gengæld var der fri sodavand til både voksne og børn samt en masse frugt, is og kage som han slog sig mere ned i. Det var ferie, så han fik lov til at vælge frit... Han spiste dog en lille smule Lego-pomfritter - fritter formet som legoklodser, fedt ikk'? :D

William havde fået penge i fødselsdagsgave, så han måtte vælge hvad han ville have (inden for rimelighedens grænser). Tidligere har han ville have en eller anden Ninjago snorretop til knap 100 kr, som mor og far konsekvent har sagt nej til, da der er 15 legoklodser i. Nu bestemmer han selv, og så købte han den... Men okay, han har også leget meget med den siden han fik den, og så er den jo alligevel det hele værd.


Da vi ankom fik vi udleveret et skattekort, da en sørøver havde glemt hvor han havde gemt skatten. Sådan et fik alle børn på pladsen, som er en tidligere campingplads - så I kan nok regne ud at den er stor, og der er MANGE børn - og så var det ellers ud og lede. Og hvem vandt? William selvfølgelig! :-)


Gevinsten var en æske Lego Chima, faktisk en meget pæn størrelse. Nogle bygninger og nogle små 'biler'-agtigt noget man kan sende af sted i høj fart.


Da det var vores ferie, så gik vi også all-in på hyggen. William ville gerne males som en Ninjago, og det mente han også at jeg skulle. Jeg tænkte, at han ikke selv kunne se at han var malet, så hvis jeg også blev malet, så blev han hele tiden mindet om det. Det virkede - vi kæmpede resten af dagen, med de Ninjago-sværd vi købte til os. Folk kiggede virkelig meget!


Lego-manden var virkelig hyggelig, og han var den 'brune Ninjago' og så kæmpede han mod William med en kost, og William var helt vild.

Efter to lange dage i Legoland er man virkelig træt!

Vi har tænkt os at lave/købe en bog med alle de billeder (eller nogle af dem da vi har taget 600 billeder) og give William. Så kan han nemt kigge tilbage på ferien, eller dele oplevelsen med andre.

Ha' det vel
Nick :D


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,