Gå videre til hovedindholdet

Er det ikke lige meget at tage til lægen?

Jeg er rask, hvorfor skal jeg så tage til lægen?

Nu er jeg jo nogenlunde rask, og skal kun genoptrænes, så hvorfor overhovedet døje med at tage til lægen? Det var lidt dén følelse jeg havde i morges. Lidt alá 'ah, det er da spild af tid'. Men det er det jo ikke! Jeg skal til lægen til kontrol for om kræften er kommet tilbage eller spredt sig. Om det så er spændende eller ej, er et ret godt spørgsmål når jeg synes mit liv går godt lige nu - men det er næsten et indlæg værd i sig selv, så det kommer en anden gang. Derudover skal jeg også til lægen for at finde ud af hvordan det står til med mit bækken - som i øvrigt ikke gør ondt længere - samt til tjek for min Morbus Crohn. Jeg skal også til Aarhus i mellemtiden og have lavet røntgenbilleder af mit bækken. Sikkert også alt muligt andet... CT, MR og blodprøver. 

Tørhed i munden

Jeg døjer stadig med tørhed i munden, selvom det ikke er helt så ofte længere. I går og i dag har det været særligt slemt - altså næsten som da jeg var i min morfin-prime-time, uden jeg helt kan gennemskue hvorfor. Jeg har også været lidt ekstra 'morfin-træt', men det er altså 'kun' 10 mg. jeg tager.

Mit bedste råd mod tørhed i munden må være: bolcher. Alle slags mere eller mindre, det virker bare. De har dog den ulempe, at det ikke er specielt sundt at gå og sutte på bolcher hele dagen. Men i forhold til at have nedsat spytproduktion og tørre tænder i flere timer af gangen, så var mit indtryk ved sygeplejerskerne at det går lige op - for det er ikke særlig sundt at have tør mund. 

Fordelen ved at spise bolcher er også, at man ikke bliver træt af dem da udvalget er enormt! I kemo-tiden var problemet at der kun var enkelte ting der kunne stille kvalmen, som jeg i dag "lige skal i gang med igen", hvilket er ret svært. 

Indtil videre har jeg spist mange tyrkisk peber, Dracula og Rema's 'en-eller-anden-salmiak-skildpadde'. Særligt dem fra Rema er gode, da den stærke smag ikke kun er i kernen på bolchet, men  hele vejen igennem. Det er lige før de er for stærke - men på den gode måde.

Stadig tid til hygge

Der er dog stadig tid til lidt hygge i ny og næ. I forgårs tog Michell støttehjulene af Williams cykel, og så fik han to skub (med lidt støtte) og så cyklede han selv...


Og det har han gjort siden. Det er det første han snakker om når han står op, at han skal ud og cykle.

I dag tog vi en tur i Aalborg Zoo, hvor vi gik rundt et par timer. Mest på legepladsen (så længe leve sæsonkort!)
Senere i dag skal vi ud og cykle en tur, eller William skal, og så går vi andre med barnevognen. Det tæller godt på skridttælleren, så det er win-win for os alle.

Ha' det vel
Nick :D


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,