Gå videre til hovedindholdet

Kemo igen

Det var jo lidt spændende hvordan dagen i dag kom til at være. Kemo eller ikke kemo. Det blev kemo!

Lægen indledte med, at der var gode nyheder, så jeg skulle ikke være nervøs. Ikke at jeg var nervøs, jeg var bare spændt på om jeg skulle have kemo eller ej i dag. Om jeg kunne få lov til at tage hjem igen og hygge. Men det var da pænt af ham at indlede på den måde, hvis jeg nu havde været nervøs. Den gode nyhed var, at knuden var blevet mindre endnu siden sidst. Så det er godt! Det betød også, at de gerne vil fortsætte med de sidste to kemobehandlinger inden jeg skal have stråler og opereres (i hvilken rækkefølge er stadig uvidst). Lægen spurgte også om hvordan jeg havde det med det, at få kemo igen, men der er jo ikke så meget at tænke over. Jo, det er rigtig kedeligt at få kemo, sagde jeg. Det var han noget interesseret i at få uddybet, og jeg mente egentlig bare, at blive syg på kommando i en uge hvor man ikke kan lave så meget eller nyde sin mad da er kedeligt. At det er meget sjovere at være rask. Men det er der nok ikke særlig mange der er uenige i. 

I forhold til min vægt, så vejer jeg nu 59 kg, altså har jeg tabt mig 9 kg siden jeg startede. Kort inden jeg fik diagnosen var jeg begyndt at forsøge... Begyndt at forsøge, så er jeg også dækket ind - jeg nåede jo aldrig i gang.. Jeg ville gerne dyrke mere motion! Jeg havde sat min idealvægt til 70 kg, så det var jeg kun to kg fra. Det var da et mål der var til at overskue. 
Nu er jeg et stykke fra og det er de er ikke helt tilfredse med, altså at jeg bliver ved med at tabe mig. Så nu skal jeg have lidt mere prednisolon, og så kan jeg forhåbentlig spise lidt ekstra. Sidste gang var jeg på mac donalds på vejen hjem, og det var som om, at min mave ikke gik helt så meget i stå som de andre gange. Så det vil jeg prøve igen denne gang, at spise en burger på onsdag. 
Men altså, jeg synes nu ikke selv jeg er helt skind og ben endnu, selvom man godt kan se de manglende kg, så jeg tager det stille og roligt og spiser i de omfang jeg kan. Så må jeg tage på om 6 uger når jeg er færdig med at få kemo. Det virker dog til, at de mener jeg skal "bide smerten i mig" og så bare spise noget mere ;-)

Så nu ligger jeg her igen :-)  Klokken er 16, og jeg er færdig med dagens behandling om 5 timer, altså kl 21. Derefter skal jeg have piller kl 00 og kl 03 - heldigvis kan jeg falde i søvn igen efter jeg spist dem. 

Og så fik Anders, der blandt andet stå for maden, øje på mig da jeg kom. Han kiggede lige ind og smilede "jeg har taget skinke op, så du kan få en toast den her gang" - fedt fedt, så er man rigtig velkommen her :-) Sidst fortalte han om de ting man kunne få, og vi nåede frem til at en toast kunne være et godt bud på noget jeg gad spise - som vi skulle afprøve denne uge. 

Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,