Gå videre til hovedindholdet

Hjemme igen! :-)

Endelig hjemme! Ikke at det var en meget dårligere oplevelse end normalt - det er bare altid sjovere at være hjemme ;-)Gangsterbillede fra sygehuset i dag. Skjorterne går næsten til knæene og ret hippe. Med en hue ser man næsten awesome ud. Man begynder dog at lægge mærke til mine manglende øjenbryn. Det er modeagtigt at tage toiletbilleder - er det ikke!?

Opholdet gik overraskende fint denne gang. Det var som om, at morgenerne var meget mere udholdelige end "normalt". Dog vågnede jeg ved 6 tiden og lå og slumrede til kl 9 hvor de kom ind med kemoen. I de timer følte jeg mig næsten frisk - men ikke mere end en omgang rød kemo-vand kan rette op ;-) Endnu vildere må næsten være, at jeg onsdag aften spiste en (1/4) sandwich med æggesalat. Det må være første gang jeg har spist derinde. De har også fundet ud af, at det ikke nytter noget at vække mig om morgenen når der kommer morgenmad. Jeg rører det ikke! Altså mad i det hele taget. I forlængelse af dette, så skulle jeg jo scannes om morgenen - fastende - så da sygeplejersken fandt ud af, at jeg skulle scannes tidligt gik det op for hende, at jeg ikke kunne nå at få morgenmad. Hun ville selvfølgelig meget gerne komme ind med noget kl 5-6, hun skulle bare lige vide hvad jeg ville have. Måtte så fortælle, at jeg havde fastet siden søndag aften lige bortset fra is og så den kvarte sandwich. Så et par timer fra eller til... Jeg slap for morgenmad!

Mandag
Jeg havde set forkert på tiden til lægen! Vi kom et par timer for sent - øv! Det er det mest pinlige jeg kender til. Spild af alles tid... "Heldigvis" var Philip syg, så de skulle først finde en anden læge, så det virkede ikke til at det gjorde så meget. Dette betød dog også, at han ikke helt var inde i min sag, så det virkede lidt la-la at snakke om. Han kunne konstatere at tallene så fine ud og at jeg havde været indlagt og haft mundsvamp. Men det vidste jeg jo godt... Og så at de ikke vidste noget, før de havde set scanningerne jeg skulle have lavet senere på ugen. Men okay, havde jeg haft nogle spørgsmål, så havde det selvfølgelig givet mere mening. Philip var dog rask dagen efter, så sygeplejersken kunne sagtens få fat i ham hvis jeg gerne ville snakke med ham. Utroligt hvor meget tid de har :-)

Tirsdag
Ellers kan jeg jo tage den fra en ende af. Dag to, tirsdag, fik jeg besøg af Sushma. Det var rigtig hyggeligt! Dag to havde jeg stadig noget energi at give af. Da sygeplejersken havde glemt at komme med min is jeg havde bestilt, tilbød hun Sushma at spise med. Det er altså også sjovere at spise sammen ;-) Så tak for besøget!


Så lige bortset fra is, så kigger jeg jævnligt på chokoladen hver gang jeg går forbi madvognen med alverdens lækkerier. Hovedet har en smule lyst til mad, men maven har på ingen måde lyst. De tidspunkter maven måske har lidt lyst, lader jeg det ikke komme tvivlen til gode. Det kan dog være svært... Madvanerne er alligevel lidt interessante her. Jeg har en lille smule lyst til chokolade og slik, men jeg har stort set ikke spist det siden december. Det har kun været saltholdige ting som hotwings, chips, dip, oliven og skinker.

Onsdag
Ellers var dag tre kedelig hvor jeg sov hele dagen indtil ret sent på aftenen. Når jeg endelig var vågen havde jeg bare kvamle. Ren hygge! :-)

Mad
I forhold til mad, så synes jeg, at jeg havde oplevet af maden på sygehuset lignede hinanden meget fra gang til gang. Mad-rotationen er på tre uger - altså det passer med at jeg ramler ind i det samme menukort hver gang - ikke at det gør mig så meget, havde bare undret mig over der altid var farsbrød når jeg kom ind :P De andre retter har taget mig længere tid at finde ud af var de samme. Dog fandt jeg også ud af, at man kan bestille toast, pizza, boller i karry og andre ting man kan få hvornår man har lyst. Har man ikke lyst til maden de serverer har de også et ekstra menukort man kan bestille fra - det skal bare gøres nogle timer i forvejen. Det er da meget cool! Så næste gang skal jeg nok have en toast. Hvidt brød er OK nemt at spise. Anders, der blandt andet styrer mad, fortalte at de snart får nyt menukort. Så er det også nye dufte. Han har altid et kæmpe smil og siger "hej Nick" hver gang jeg kommer ind.
Jeg er ikke super stolt af mit ordvalg til sygehusets ting, da de jo laver rigtig fint mad og har et flot udvalg af ofte 5-6 forskellige retter at vælge imellem. Men... Har døbt deres madvogn "lugtevognen" - undskyld AUH - :D men har efterhånden lært madtiderne ret godt, så jeg kan nå hen og lukke døren inden den kommer. Mad giver instant kvalme uanset lugten (næsten, Mc-donalds kan godt gå - men det kan de desværre ikke skaffe)!

Ekstra overnatning
Ved min sidste indlæggelse spurgte de om jeg ville have en ekstra dag på sygehuset - det ville jeg ikke. Vil da hellere hjem... Det ville jeg i stedet gerne denne gang, da jeg torsdag kl 8.15 skulle scannes. Der er altså langt til Aalborg med kvalme for at tage til Aarhus igen næste morgen. Det kunne jeg heldigvis godt! Det gjorde også køreturen hjem meget lettere. Som I kan se, så mundede det ligefrem ud i en tur på mc-donalds. TO burgere og en cola. Hvabehar' :D


Godt nok kan man rekvirere transport fra sygehuset og hjem - men det er nu dejligere at blive kørt direkte. Som sygeplejersken sagde, så skete det jo også nogle gange, at patienterne blev dårlige på vejen - hvilket jo kan resultere i at ALLE bliver dårlige. Min mor havde dog tilbudt at komme og hente mig. Noget af en tur bare for det! Først fra Silkeborg og så til Aarhus for derefter at køre til Aalborg. Ja, og så tilbage til Silkeborg igen. Hun blev heldigvis og spiste med til middag og var også med henne og hente William sammen med Michell. Jeg blev pænt i sofaen. Det synes han var meget hyggeligt - og så var hun jo også med til at drikke kaffe :-) Tak for det :D

Jeg har fået en gave :D
Da jeg kom hjem, ventede der en gave fra Mads og Sandi. I kortet stod der blandt andet, at de synes jeg trængte til en ny. Der var lige lidt at tænke over, og jeg kunne virkelig ikke komme på hvad! Det var selvfølgelig en morgenkåbe! :D en fantastisk opfindelse. Jeg har indtil nu lånt Michell's der for det første er ret gammel. Men ikke destomindre ikke helt passende på mig. Den havde jeg på, da Sandi var på besøg for noget tid siden. Men sådan ser den ud:


Tak :D

Den knap så sjove del
Lige bortset fra alle de gode og sjove ting der er sket denne gang, hvor det altid er en fornøjelse med at være sammen med sygeplejerskerne, så har denne gang været den værste/hårdeste rent psykisk. Jeg havde virkelig svært ved at slappe af og er egentlig ved at være lidt træt af at blive syg på kommando. Jeg nåede frem til, at det kunne have noget at gøre med, at jeg havde så store problemer med svamp i munden og samtidig skulle ind og ligge på Aalborg sygehus. Reelt nåede jeg jo kun at have knap én rask uge i stedet for halvanden. De sidste dage tæller altså meget! Måske også, at jeg havde sat næsen lidt op efter at denne gang var sidste gang inden operationen hvorefter de to sidste kemogange skulle foregå efter operationen. Det lød dog på sygeplejersken som om, at hvis resultaterne for scanningen i dag viste en bedring, at den er skrumpet, så ville jeg også få de to sidste omgange inden operationen. Altså om hhv. tre og seks uger. Det er utroligt som det hele påvirker! Dog betød alt dette også, at det var en enorm lettelse at få den sidste omgang kemo ind i går. Næsten befriende... Dette fortalte jeg også sygeplejerskerne, der så var rigtig flinke til at sætte sig ned og lytte og snakke om det. De har virkelig meget tid på afsnittet til deres patienter :-) Det er fedt! Rigtig fedt. 
Ellers er jeg lidt påvirket af mangel på energi når jeg laver noget. Når jeg sidder helt stille, kan jeg godt holde gejsten oppe her efter kemoen, men med det samme jeg begynder på noget fysisk, så bliver jeg forpustet. Dog ikke mere end jeg så kan sætte mig ned i ti minutter og så har jeg fået samlet lidt energi igen. Men ti minutters afslapning for at lave noget i 30 sekunder? Det er en dårlig handel :P Med fysisk, så er det at gå op og ned af trapperne f.eks. nok til at jeg bliver forpustet hvis jeg kommer til at gå lidt for hurtigt (altså for tæt på normalt tempo) eller flytter på ting. Men omvendt... Man kan jo heller ikke sidde stille hele tiden :-)


Ha' det vel!
Nick :D - der skal have morgenkåbe på hele dagen i morgen!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,