Gå videre til hovedindholdet

Sidste operation - farvel port

Så nåede jeg umiddelbart til vejs ende, og fik fjernet porten uden problemer.

Vi kørte til Sejs i går og tog en overnatning, da jeg var skemasat til 8:45 - altså ville vi ikke kunne nå at aflevere William og nå operation, så vi var derfor nødsaget til at få ham passet. Det ville mutter heldigvis gerne, og så var der kun tilbage at få det overstået.

Det var så dét, tror jeg. Nu er der vitterlig ikke mere tilbage andet end kontrol, og det er altså en ret speciel følelse.

Dagen

Lettere smånervøs og fire toiletbesøg senere, kunne jeg placere mig i den dertil indrettede mega gode stol.

Selvfølgelig iklædt sygehusets smarte tøj. Det blev stolen dog ikke mindre god af.
Inden det gik løs, skulle jeg lige have et billede med af porten inden den blev fjernet. Den har efterhånden fulgt mig i meget, og var ikke specielt usynlig. Den var faktisk ret tydelig... 

Nervøsiteten

Var jeg nervøs? Tjo, en smule. Jeg ved ikke rigtig for hvad, for det er en ret lille ting at få fjernet en port, men alligevel var følelsen noget i retning af at sidde og vente på en eksamen man ikke har forberedt sig til ... De var dog utrolig søde, og gav selvfølgelig også et skud beroligende, og så var alt godt. de 20 minutters tid det tog blev til 5 minutter oven i købet. 
Jeg nåede ikke at opfatte meget, og smertemæssigt var der ikke noget at sætte en finger på.

Operationen

Jeg husker ikke rigtig noget fra jeg fik det beroligende. Jeg var selvfølgelig vågen - det meste af tiden i hvert fald - jeg blev kun vækket én gang, hvor hun bad mig trække vejret.
Ellers gik det fint tror jeg. Lægen sagde til at starte med, da jeg kom ind, at han synes aret hvor porten var blevet lagt ind var lidt bredt, om han ikke skulle gøre det lidt mindre. Jeg tænkte straks på 'mit plastic mareridt' på tv3, men sagde alligevel ja tak uden tøven til at han måtte gøre det mindre. 

Under det meste af operationen holdt den søde sygeplejerske mig på armen og i hånden - ren hygge, og gjorde kun det hele lidt sjovere. Eller mindre træls... At få fjernet porten var nok i mine øjne mere en 'unødig operation' end at få den sat i. Jeg er ikke fan af unødige operationer, og slet ikke mindre kosmetiske operationer. Jeg kunne sagtens have ladet porten blive i.

Så jeg er lidt spændt på at se resultatet. Det føles i hvert fald sjovt at holde ved brystet nu, uden 'bulen'. 

Porten - efter operationen

Inden operationen spurgte jeg om jeg måtte se porten når de havde fjernet den - hvilket jeg selvfølgelig gerne måtte - og til spørgsmålet om jeg måtte få den med hjem blev de helt stille. Jeg tror de tænkte jeg lavede sjov, hvilket jeg ikke gjorde. Det måtte jeg ikke - bummer! I stedet spurgte jeg om ikke jeg så måtte vise den til Michell, og igen blev de lidt paf, for hvis jeg troede at hun var interesseret i at se den, så kunne jeg vel godt vise den. Jeg spurgte mest af alt for at få muligheden for at tage et billede af den ;-)
Den er ret tung, og ud fra vægten og udseendet at bedømme, så vurderede vi at den er lavet af bly. Det er ikke sikkert den er det, men tung var den. 


Der gik lidt tid før det ikke længere var 'sjovt', hvorefter det slog over i træthed. Jeg spiste min morgenmad, og faldt i søvn. Slam!
Fejringskebab

Jeg siger til Michell "så skal vi have en fejringskebab", hvortil hun griner lidt. Jeg tænker at hun ikke hørte det, så jeg prøver igen med "en afslutningskebab", og nu kigger hun bare underligt på mig i stedet. "Hvad er det?" ... "hvad en kebab?" - hun hørte 'fejringskæp', hvad det end er. 


Men jeg fik min kebab...


Det meste af vejen hjem i bilen måtte jeg holde selen væk fra såret. Det svier, trækker og gør ondt. Nu glæder jeg mig bare til det er slut, og smerterne er væk.Ha' det vel
Nick :D

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,