Gå videre til hovedindholdet

Den første kontrol

Så er den første kontrol langt om længe overstået! Tiden har været (og føltes) enormt lang, og været grundlag for manglende søvn og kort lunte... Særligt natten til i dag har været lang, da Ina for det første ikke har sovet, men også fordi både Michell og jeg alligevel har været 'lidt' nervøse. ...og derfor ikke rigtig sovet.

Men nu er det overstået!

Vi kom ind til samtale stort set på slaget, og sygeplejersken fortalte at der også ville være en studerende med - fair nok, de er altid velkomne. 
Vi giver pænt hinanden hånden og så kommer ordene:

"Vi har set på billederne, og de ser pæne ud, der er ikke noget der er kommet tilbage"

- eller noget i den retning. Meget kort og kontant uden mulighed for at misforstå noget. Phew!
Som hun sagde, så var det jo det, som folk gerne ville høre, og så kunne de koncentrere sig om resten. Jeg sammenligner det lidt med en eksamen... Så giv dog resultatet, man!!! 

....og så smed jeg bukserne.
Hun spurgte ind til mit ar samt hvordan det ellers gik med benet, og den nemmeste måde ligesom at vise det på, er at smide bukserne. Hun syntes det var et utrolig flot ar, og "bulen" på benet sagde hun nok kunne skyldes stråleskader - fortalte dog at den havde været der siden operationen, og at det var en muskel der var flyttet. Derudover at jeg både kunne cykle og løbe, hvilket hun alligevel synes var rimelig imponerende - men hey - de skal ikke sige jeg ikke kan (eller tro jeg ikke kan!). 

Hævelsen er heller ikke specielt udtalt, men dog stadig så den kan ses. Hun mener helt sikkert, at den vil gå i sig selv igen.

Da hun var ved at være færdig med den fysiske undersøgelse, sagde jeg til den studerende, at han selvfølgelig også gerne måtte trykke og røre - hvilket han selvfølgelig meget gerne vil. Lægen skulle også lige til at spørge ham, sagde hun... Men det er nok alligevel en rar bekræftelse at få fra patienten, at de selv tilkendegiver at de gerne må.

Billeder

Jeg spurgte også ind til de mange billeder der efterhånden er lavet af mig. Jeg tror, at fordi den studerende var med, så fik jeg den helt store forklaring. Jeg sneg mig endda til at tage billeder af mine billeder.
Det første har jeg sløret lidt... Det blev lidt for personligt ellers ;-) Men det har folk nok forståelse for - tænker jeg!

Den lille røde ring på billedet er mit bækkenbrud der heler. Man kan se det som et hvidligt slør omkring knoglen - det er kalkdannelse. 

Den store røde ring er der hvor de har fjernet et stykke af mit bækken. Det var også ret sjovt at se, for det er faktisk et relativt stort stykke.

Jeg har i øvrigt selv tegnet på billedet...
Til venstre på billedet - hvis der skulle være tvivl - er knuden. Billedet er en PET-skanning fra december 2014, altså før knuden blev dopet med kemo, skåret i og bombarderet med stråler.

Ellers

Nu skal der ikke ske meget andet end tremånederskontrtoller det næste stykke tid. Jeg skal dog - når de lige har tjekket lungerne - have fjernet porten. Så det vil jeg få en indkaldelse til. Grunden til at de ikke har tjekket lungerne var, at jeg ikke havde fået indkaldelsen. Den lå i systemet, kunne de se, men åbenbart ikke nået til mig. Så jeg fik en akut tid - helt uden ventetid - så jeg lige kunne få lavet et røntgenbillede af lungerne efter samtalen. 

Testosterone er åbenbart også noget man producerer mindre af, når man har fået ristet løgene. Så jeg skulle lige holde lidt øje med bivirkninger som manglende skægvækst, træthed, nedsat sexlyst osv., for så skulle jeg formentlig have en indsprøjtning hver 3. måned. Den kække læser behøver ikke at gøre mig opmærksom på at jeg allerede ikke har særlig meget skæg!

Sædkvaliteten kan testes om tre måneder ca., og i samme omgang kan man teste testosteronniveauet. Det bliver lidt spændende at se.

Stilheden...

Nu er der ro i vores lille hus. Michell er faldet til ro, og havde mere eller mindre glædestårer i øjnene timerne efter. Nu skal jeg tilbage til studierne, hverdagen og det helt almindelige liv... I hvert fald i en revideret udgave.

Vi fejrede det ved at køre i bilka og købe ind til hot dogs - nu skal der spises.

Ha' det vel
Nick :D - ham I ikke slipper for!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,