Gå videre til hovedindholdet

Nye tider og minder tilbage til 2014

Det er vildt som fortiden syner hen, jo længere tid der går. Jeg kan stadig have dage hvor småskavanker puster til tanken om 'hvad nu hvis' ... om det er hoste i længere tid, øm hofte. Eller bare en 'det sker jo at folk bliver ramt igen flere år senere" - selvom risikoen svinder ind jo længere tid der går.

Det kan godt føles lidt tomt. Når noget har fyldt så meget, i lang tid, og pludselig forsvinder. Det skal fyldes ud med noget andet, og det er bare en lang proces.

Jeg havde nok ikke - i hvert fald når jeg prøver at tænke tilbage - nogen idé om hvad der ventede mig, når det hele var overstået. Det er svært at sætte en præcis dato for hvornår forløbet sluttede, for det var ikke ved sidste kontrolscanning. Jeg var ligesom kommet videre før den. Samtidig var det også et tomrum at være afsluttet og gå og vente på næste kontrol, uden at vide hvad der ventede mig. En god eller dårlig nyhed. Det kom ud på ét dengang, for hvis jeg ikke kendte fremtiden, så kunne jeg heller ikke forberede mig på den. Så der var kun at vente.

Jeg kan godt savne kontrollerne. Med de briller på, er der ingen kontrol over noget længere. Jeg skal selv navigere i hvad tegn fra kroppen kan være og om det er noget man skal få undersøgt nærmere. Det kan godt være svært.

Igen, må det være forandringerne der er med til at påvirke hukommelsen. Ligesom man ikke til dagligt tænker over at trække vejret gennem næsen, så bliver man pludselig meget forstyrret af det i det sekund næsen stopper til. Når dagene lige nu bare tager den ene efter den anden, så mærker jeg sjældent det store.

Det bringer dog tilbage til første afsnit i dette opslag, at der ikke skal meget til før jeg bliver i tvivl om hvad der føles rigtigt og forkert. Hvad jeg skal reagere på. Så lukker jeg bare lidt ned for det hele, og så går næsten altid over.


Nu er det efterhånden en del år siden der stod 2014 på kalenderen. På dette tidspunkt vidste jeg på ingen måde hvad der ventede mig.

På daværende tidspunkt var der femten dage til jeg for første gang skulle opleve at få kemoterapi.


Ha' det vel :)

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,