Gå videre til hovedindholdet

Senfølger efter stråleterapi

Operation i pungen.

Til april skal jeg opereres i pungen, da den ene 'sten' ikke kan komme af med væsken - som i praksis hedder vandbrok. 

Som jeg husker forklaringen, så består de af en masse hinder, der normalt ikke er problemer med. På grund af strålerne er der sket en skade, der gør at pungen vokser - ikke særlig hurtigt, men bliver større og større.

Det skulle heldigvis være en relativt risikofri operation i fuld bedøvelse. 

Det hele er en afvejning af risiko mod gevinst. Det skal give mening at lægge sig under kniven, med de risici der nu er forbundet med en operation. I og med den vil blive ved med at vokse, så er et indgreb på et eller andet tidspunkt nok uundgåeligt - spørgsmålet er blot hvornår man skal lade sig behandle.

Såeh, nu er jeg lidt spændt på det. Hvordan det kommer til at udvikle sig. 


Betændelse i hoften.

En anden skade, har været betændelse i hoften der også krævede en større operation for noget tid tilbage. Det er et længere kapitel, der indebar en større smerte end jeg nogensinde har oplevet. Morfin havde ingen effekt, fentanyl kunne tage toppen - imens jeg nok mest af alt lignede én der bare peb. Det var i hvert fald den følelse jeg og mine nærmeste sad med, når sygeplejersken spurgte om jeg havde husket panodil.

Mine infektionstal var skyhøje, jeg endte med at få så meget morfin at jeg måtte bæres rundt, da jeg ikke var til stede. Alt imens tiden gik. Og gik. Og gik. Smerterne blev kun værre.

Da jeg endelig blev flyttet fra Viborg til Aarhus, nåede jeg knap et døgn på iv antibiotika, inden jeg blev opereret akut. Lægen sagde efterfølgende, at der var stor risiko for at hoften kunne blive så medtaget af infektionen, at den ville blive immobiliseret. Så reddet i sidste øjeblik, endte jeg blot med endnu et stort ar til samlingen.

Det kræver nok et indlæg for sig selv. Jeg har dog svært ved at huske noget fra den tid, da jeg til sidst var så dopet af medicin, at jeg intet kunne.


Ha' det vel

Nick :-)

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,