Gå videre til hovedindholdet

2016: Tremånederskontrol og forberedelse/efterdønninger

2016. Så blev det nok en gang tid til kontrol, uden der har været de helt store dikkedarer omkring det. Det store spørgsmål: jeg blev frikendt! For mit vedkommende grænser det sig til rutine, hvor det hos Michell er mere angstprovokerende. Mere om det senere.

Ina har fået lagt dræn ind  i ørene samt er mega forkølet, så hun var med på tur, til stor begejstring for samtlige patienter og sygeplejesker - hvilket også resulterede i den første sygehus-filur-is. Jeg har iøvrigt ikke rørt dem siden kemo-tiden.Vi kom samtidig ind før tid, så vi var tilbage ved bilen allerede før vi egentlig skulle have været inde. Det gør ikke noget en fredag eftermiddag kl 12.30, hvor man bare gerne vil hjem og finde ud af hvad der skal spises til aftensmad - hvilket blev hotdogs, da William har 'set' hotdogs samtlige aftener den sidste uge. Endnu mere win var, at vi fandt en parkeringsplads uden betaling, og det var lige 50 kr sparet. Samt tættere på afdeling 5...

Kendte ansigter

Det var meget hyggeligt, da det var Phillip, den første læge vi snakkede med, der stod for kontrollen. Han indledte med spørgsmålet om hvordan jeg havde haft det - hvilket var fint - og tilføjede at skanningen så fin ud. De kunne stadig se den lille 'klump' der gav anledning til alle kanonerne blev kørt i stilling sidst, men der var ingen ændring, så de vurderede det til at være en følge af operationen og ikke noget der skulle gøres noget ved. Så længe at alt ser ud som sidst, er det de bedste tegn der er, og så er alle glade. Det var egentlig kontrollen, og tre timers kørsel. Uden at have mere relevant at tilføje, nævnte jeg alligevel at jeg syntes det var sjovt at jeg ikke længere havde ondt i knæet, hvor jeg før operationen ikke kunne ligge på ryggen med strakte ben. At benet ikke var hævet yderligere. At jeg stadig er følelsesløs på en rimelig stor del af låret, hvilket ifølge Philip kunne blive bedre, men, at det ville tage lang tid da nerver vokser uendeligt langsomt. Ikke at det generer mig voldsomt, da det også er en billig pris at betale for at være kræftfri. I sin tid syntes jeg også det var en billig pris at tage afsked med den ene sten, selvom det ikke blev aktuelt. Gad vide hvor mange ting der er OK at tage afsked med mod at blive kræftfri? 
Jeg tilføjede også, at selvom jeg forsøgte at holde øje med ændringer i området, var det svært, for det hele ser underligt og ommøbleret ud!

*du skal ikke være nervøs*

Men, det er jo ikke lykke det hele. Dagene - eller ugerne - op til kontrol er præget af tanker omkring at skulle i behandling igen. Lidt som hvis man har spillet i lotto, og allerede er begyndt at bruge pengene, for selvfølgelig vinder man. Bare lidt mere negativt præget her... Med det skrevet, så havde jeg forberedt mig på en gamer-bærbar så jeg kan spille kerbal space program på sygehuset. Det er dog ikke så tvangspræget, at jeg decideret bliver nervøs og frygter samtalen. Det er lidt anderledes for min stakkels kone, der jo er hende der skal bære læsset og dermed frygter det ekstra meget. For hende er kontrol ikke en forløsende situation der skaber ro, men en angstprovokerende udsættelse af krise og kaos. Nu er der igen tre måneder til *den hårde besked*.
Vi snakkede om det i bilen på vej hjem, og nåede frem til, at på en eller anden måde kan det sammenlignes med at frygte voldtægt. Man kan sige til sig selv mange gange, på vej hjem fra byen en mørk aften, at det ikke kommer til at ske noget, men jeg tror de fleste kan genkende at sådan fungerer det ikke. Det bliver man ikke rolig af. Ligesom det ikke virker at sige til sig selv inden eksamen *nu skal du ikke være nervøs*. 
Så på en eller anden måde, skal vi have ændret tankegangen, at "man skal prise sig lykkelig" - eller "heldig" - for ikke at være ramt denne gang, hvad enten det er af voldtægt, kræft eller nervøsitet til eksamen. For med den anden tilgang anerkender man et eller andet sted en reel risiko, hvor man virkelig skal være heldig for at slippe. Der skal selvfølgelig være en naturlig frygt for at det sker, uden det ødelægger byturen, livet og hverdagen, for risikoen er immervæk mindre for det sker end at det ikke gør. Det tænker jeg er helt naturligt.
...jeg blev så svaret skyldig da vi ligesom skulle finde en metode, men det må tiden jo byde ind med.

Ha' det vel
Nick :-)

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Samtale med lægen; gode og dårlige nyheder

De gode nyheder er sjovest, for de er, ja, gode. ;-) De gode Knuden de har fjernet, har de fået det hele med af. Mit ar og det hele så også fint ud. Den "pølse" jeg har på låret, er en muskel han har "sat" der. Noget af det væv og muskel han fjernede under operationen var han nervøs for om ville lave et hul ved benet, så han tog en anden muskel og syede fast, som så har lavet den bule der er på låret. Den generer heldigvis ikke, men det var rart at få bekræftet, at den ikke har nogen betydning.  Motion skal jeg bare i gang med, og jeg må gå alt det jeg har lyst til. Dog skal jeg af hensyn til risikoen for at udvikle brok, undlade at løfte tunge ting de næste par måneder. Dette var mindst to måneder. Jeg må dog gerne, når det er nødvendigt, løfte Ina. Men det var også grænsen. De dårlige De dårlige fylder lidt mere i mit indlæg. Først og fremmest, så har de testet knuden de har skåret ud, og jo færre 'levende' celler der er i knuden jo be

Færdig med kemo! Refleksioner over det afsluttede kemoforløb

Nu hvor kemobehandlingen, i hvert fald denne omgang, er gennemført, så må det være tid til at kigge tilbage på hvad jeg tænker om det hele. Først og fremmest kan jeg jo kun tale for mig selv, da alt er individuelt på trods af samme medicin (hvis man endelig skulle finde noget at sammenligne sig med - og hvis man overhovedet får det samme som mig) Men... Det kan man jo ikke bruge til meget andet, end at konstatere vi får det samme medicin.  Jeg har valgt at lave en indholdsfortegnelse denne gang, da indlægget er en hel del længere end normalt.  1. Hvad fik jeg? 2. Kemo og hvordan det er på film 3. Forløbet er ikke helt slut endnu 4. Indlæggelser og bivirkninger - status 5. Det har da være barskt 6. Ikke slut endnu 1. Hvad fik jeg? Jeg fik Doxorubicin Hydrocloride og Ifosfamide fordelt over seks behandlinger med tre ugers mellemrum . Jeg var indlagt tre dage af gangen, hvor jeg fik det i CVK  i halsen den første gang, og i porten (CVP) de sidste fem gange. Det tager ca. 5

Jeg skal opereres på torsdag!

Kort indledning inden det I kom for at læse, kommer.  Jeg var jo lidt spændt på hvad der egentlig skulle møde mig i morges - indkaldelsen lignede den jeg fik, da jeg blev udredt i december 2014. Vi skulle være i Aarhus kl 10, men da vi var i god tid, gik vi forbi Onkologisk så vi lige kunne varme en flaske til Ina. Og så kunne vi også lige sige hej til de ansatte, det er jo lidt som et "andet hjem" til tider. Jeg fandt ingen smølfer, men til gengæld fandt vi Anders, der er noget af det mest hyggelige at snakke med. Han vil gøre alt for os patienter, om det så er at finde appelsiner og presse dem, så vi kan få friskpresset juice eller lave mad på bestilling :-) Så efter at han snakket med ham, så kan det kun blive en god dag - og nu fik Michell også endelig set ham, og hun var kun enig. Nu har jeg jo snakket om ham et par gange efterhånden... Knuden er næsten halv størrelse - operation på torsdag! De gode nyheder er, at knuden blev estimeret til at være 2-3 cm,